Io har gått igenom mycket men också svetsas samman.

13 november släpps Hitman 2 (som egentligen är sjunde delen i serien, men vem sjutton håller räkningen?) men när Square Enix gjorde sig av med Hitman-licensen såg det illa ut. Var det till sist Agent 47 som skulle mördas långsamt medan hela världen hjälplöst såg på?

Eskil Mohl, associate director, berättar för Gamespot att han tänkte tanken när bomben smällde:

Oh shit, we’re flying over the Atlantic and we don’t have enough gas to get there. So what the hell do we do?

Man var redan igång med Hitman 2 och när Square Enix tog sin hand från dem tvingades Io säga upp "många" anställda. Eskil Mohl minns de "supersvåra" tiderna och vad de lärt honom och Io.

We had to let a lot of people go. But that made the team that was left really come together and say ‘Let’s do this, we believe in the product’. We were already working on Hitman 2 and then this thing happened. It sort of unified us in a way. Yeah, it’s been super hard, but its always a lot of work, but it’s fun work. It really made us go, ‘Yeahhh we can do it!'

Warner Bros. tog över Square Enix roll (som Io inte känner några "hard feelings" för) och den 13 november släpps alltså Hitman 2*, den sjunde delen i en arton år gammal serie. I trailern under avslöjas alla skådeplatser, så en liten spoiler alert på den.

*Ska icke förväxlas med, eh, Hitman 2.

Om man jämför med de förra spelen så ja, jag tycker att det är tillräckligt själv, bara det att det på något sätt ändå kändes trångt. 31/10 Man kan ju diskutera spelet jämfört med tidigare eller med vad som i övrigt finns på marknaden. För mig som lite mer casual player är ny-ettan ett av få spel jag kände verkligen var värt att spela om samma bana om och om och om igen. Episod-upplägget... 30/10 Efter att ha kört tre uppdrag från senaste Hitman så är mina förväntningar inte direkt höga på den här upplöljaren. När jag ser kommentarer som säger att det är som äldre spel så undrar jag om de som spelat dessa kört det på svåraste och om de isf gått... 30/10 Tycker banorna var stora som de var i senaste HiTMAN. Vissa senare banor var iof lite mindre en de första 3-4 men allt som allt var jag nöjd. 30/10 Hoppas verkligen på fler än 6 eller 7 "episoder", större banor, sniper, och en massa interactives med omvärlden. Och för helvete ge mig också en smart A.I. 30/10 Hitman (alltså första spelet, inte förra) var första spelet jag spelade som lyckades få till riktigt snygg vegetation (djungeln) i 3D. Istället för att bara springa igenom buskarna som ett spöke så vek sig bladen åt sidan när trängde mig förbi. Jag var... 29/10 Älskar Hitman spelen och köpte Hitman 2 i förrgår till Steam för endast 249:-. Det verkar bli mer av samma men det gör inte mig något då föregångaren var så pass bra. Nya platser/missions räcker för min del. Mycket tacksam att Warner gick in o stöttade... 29/10 Hoppas dom hittar på nått nytt så det inte bara känns som Hitman 1.2 29/10 https://en.wikipedia.org/wiki/Hitman_2:_Silent_Assassin (https://en.wikipedia.org/wiki/Hitman_2:_Silent_Assassin) 29/10 @Kleptoman: Det har redan kommit ett Hitman 2 - 2002:s Hitman 2: Silent Assassin. 29/10
Skicka en rättelse