Dreams-klivet till PS5 beror på PS4-framgångarna.

Då Playstation 5 ska bli bakåtkompatibel med PS4:an är Dreams till PS5:an på sätt och vis redan en självklarhet. Media Molecules Mark Healey säger att det kan bli tal om en faktisk PS5-release av Dreams, men det beror på PS4-framgångarna – som teamet hoppas förlänger PS4-eran.

Obviously at the moment we’re focused on PS4 and I would actually hope that it extends the life of the PS4 to be honest with you, then maybe when other companies start making games for it, the community will carry on making games for it, but if it’s as successful as we hope it is then it’s an obvious progression.

Det berättar Healey för VGC. FZ delade ut årets första fullpottare till Dreams, och är långt ifrån ensamma om det. Att Dreams får egen release på PS5 framstår mer och mer som självklart.

Faktum är att Healey närmast bekräftar det, även om han inte vågar säga alltför mycket.

You know, it’s a platform, so ideally in the future we’ll migrate to whatever is relevant. That’s probably about as much as I can say without getting smacked by someone.

Skicka en rättelse
Jo, såklart. Även om det mest är multiformat som säljs sen. Står man och väljer mellan konsoler och föredrar att spela på konsol så är det de konsolexklusiva spelen som nog spelar roll. Såvida inte kontrollen, kompisarna eller ekosystemet och tjänsterna... 18/02 Fast du tror inte att en hel stor del spelare köper konsol PGA dom exklusiva spelen? Större delen av konsolkrigen brukar handla om vilken plattform som får bäst titlar. Med bästa upplevelsen så menade jag bäst grafik, FPS och upplösning, men just nu så... 18/02 Många väljer PC redan idag, många räcker inte för att döda konsoler. Bästa upplevelsen är subjektivt och utefter hur folk har det hemma såklart. Men grafikmässigt blir det bäst på en riktigt dyr PC. Det finns massor av anledningar till att föredra konso... 18/02 Det skulle nog vara många som skaffade pc i olika prisklasser ifall alla spel fanns. Då konkurrerar dom med priset på billigaste pc-datorerna och grafiken på dyrare datorer, bästa upplevelsen blir inte på deras konsol alltså. Varför skulle man just välj... 18/02 Intressant. Du tror att de flesta som spelar på konsol hade föredragit att spela på PC? 18/02 Det finns nog en målgrupp av konstnärliga personer som inte har något intresse för teknik överhuvudtaget och då skulle kanske en konsol vara mycket mer användarvänlig. Man skulle ju kunna se Dreams som den förenklade konsolversionen av utvecklarverktyg/... 18/02 Det finns inget sådant till PC. Det finns flera individuella program som gör sin sak bättre än Dreams, men för att göra något liknande måste du ha flera program och dessutom vara lite släng i lite mer avancerat användande av datorn än om du hoppar in i... 18/02 The pc master race har säkert redan flera liknande program och spel. Så det skulle vara slöseri att göra det till the masters som redan har allt 10x om.... 18/02 Sjukt resursslöseri att inte släppa det på PC 17/02 Frågan är ju hur PS5 och bakåtkompabilitet kommer att fungera, vågar man hoppas på att det blir högre upplösning och FPS? Jag kommer nog vänta tills PS5 i alla fall, men jag gillar konceptet. 17/02