"Har jobbat hårt på våra prioriteringar."

Jämfört med konsolkonkurrenterna Playstation och Xbox har Nintendo alltid spelat i sin egen barnvänliga liga – eller "barnsliga", om vi ska lyssna till elakare tungor. Branschlegendaren Shigeru Miyamoto hävdar dock i en ny Famitsu-intervju (via Siliconera) att det är nya tider som gäller nu.

Enligt Miyamoto-san markerade Wii en ny era, då Nintendo blev navet av familjeunderhållningen.

There was a time when Nintendo was called childish, but after continuous work on our priorities the efforts began to show around the Wii that gave us the image of "peace of mind". There’s peace of mind when looking at it as a parent and you can have it in your living room. We’ve put great effort into creating something that can be the center of family amusement.

Denna "serenitet" har blivit en del av Nintendo-receptet.

Efter succékonsolen Wii följde visserligen ett Wii U-misslyckande, men man kan lugnt säga att Nintendo-revanchen stavas S-W-I-T-C-H. Över 50 miljoner konsoler har sålts och vi har fått hits som Super Mario Odyssey, Zelda: Breath of the Wild, Astral Chain och Fire Emblem: Three Houses.

Miyamoto tillägger också att hemligheten ligger i att skapa något du tror är roligt "snarare än något du tror kommer sälja". Tänker du siffror blir det inte unikt på samma sätt, menar han.

Skicka en rättelse
Skulle väldigt gärna se lite mer "mognare" spel från Nintendo men inte på bekostnad av det barnvänliga. 06/03 1 titel kan knappast utgöra alla nintendo spel. Botw tycker jag inte var direkt svårt. Men det spelet är open world och man kan grinda upp sin level och ha det relativt enkelt eller gå snabbt frammåt och ha det betydligt svårare. Sen ökade nivån av svår... 06/03 Exakt så tycker jag med! Det är ingen utmaning längre för klara main storys. Jag har aldrig varit en completionists så jag vet inte riktigt hur det är att klara allt 100 procent. Gillar inte repitivt spelande men att klara själva main storys är helt kla... 06/03 Som sagt. Barnslig och barnvänlig är helt olika saker. Tycker nintendo har ett brett utbud och mycket barnvänliga titlar. Barnsligt är det dock inte 06/03 När man tänker barnspel så tänker man ju inte Xbox eller Playstation i första hand iallafall, trots deras utbud riktade till den yngre publiken. Nintendo är synonymt med Mario, och det kommer nog aldrig ändras. 06/03 Nja, kan jag inte påstå. De är mer barnslig idag än någonsin. 05/03 Nja, tyckte zelda breath of the wild hade en tuff svårighetsgrad. Det svåraste sen Zelda 2. 05/03 Nintendo är ju mer "barnsligt" nu än någonsin. Speciellt med tanke på hur mycket dem sänkt svårighetsgraden på sina spel över åren. Lite till frustration ärligt talat, då dem underskattar hur duktiga unga spelare är idag. 05/03 Anledningen till att jag INTE spelar Nintendo är just för att de känns för barnsliga. Skönt som någon form av "varannan vatten", men inte spel som jag verkligen ser fram emot. 05/03 Som sagt. Det är stor skillnad på barnvänlig och barnslig. Statistiken ger Miyamoto rätt. Men det är klart att era åsikter också räknas. Som just åsikter. Inte fakta. 05/03