Många har dammat av sina vr-headsets.

Att ett fullstort vr-spel från Valve skulle elda på intresset för virtual reality krävs det ingen spåkula för att komma fram till. Och de första siffrorna efter Half-Life: Alyx-releasen bekräftar att vr blommat upp rejält.

Ökningen av antalet Steam-användare med vr inkopplat var tre gånger större under april än någon tidigare månad, rapporterar Road to VR. Siffrorna kommer från Steam Hardware and Software Survey, som olägligt nog inte går att komma åt just nu. 1,91 procent av alla aktiva Steam-användare under perioden hade ett vr-headset kopplat till datorn. Siffrorna visar inte hur många som faktiskt använde sina vr-headsets, men man vågar tro att den bastanta inkopplingsökningen hade något att göra med ett visst spel.

Det har i perioder varit tunt med vr-headsets i butikerna efter att Alyx tillkännagavs i höstas. Valves egna produkt, Index, har minst åtta veckors leveranstid och basstationerna är helt slut. Oculus Quest finns i några svenska butiker medan Rift S är slut. Olika Vive-modeller är de enda som finns i någon större utsträckning just nu.

Läs vilken vr som är bäst, både överlag och snabbtestet specifikt för HL: Alyx.

Skicka en rättelse
Hehe ;) 04/05 Det fina med VR är att du når väldigt långt oavsett studions ekonomiska kapacitet. Det finns massvis med riktigt bra spel där ute i VR utan att det är en AAA studio bakom. Jag har i skrivande stund en backlog på 10 spel som jag bara testat och fastnat... 04/05 Så jävla episkt spel. Utan tvekan bästa spelupplevelsen jag haft. Har försökt se film efteråt. Spelar ingen roll om det är 8K och HDR, det känns så sjukt gammalt och trött att man undrar vad i helvete man spenderat sin ungdom med egentligen... 04/05 HF? -Hal-Flife? 04/05 Lone echo kommer som självklar tvåa i mina favorit VR spel, så kan definitivt tipsa om att spela det! Ang Walking Dead så hade jag tur att spela det spelet innan *HL Alyx. Den har klumpig mekanik i jämförelse. Men den känslan att loota en zombie infeste... 04/05 Det är riktigt trevligt! Jämfört med Alyx (som ju är tre år nyare) så kan det kännas något enkelt rent mekaniskt, men man får 6-8h intressant story och en rätt unik take på locomotion iom tyngdlösheten. 04/05 Jag har Lone Echo på min wishlist, kanske borde passa på när uppföljare är på G. :) 04/05 Håller med även jag. Jag ser fram emot Lone Echo 2, men så mycket annat ser jag inte på horisonten för tillfället som jag verkligen är hypad över. Alyx har höjt ribban rejält för mig. 04/05 Jag håller med. jag skaffade The Walking Dead Saints and sinners efter att jag spelat Half life alyx. Jag tror nog Alyx höjde ribban för jag var inte så imponerad av The Walking Dead, speciellt inte vad man får intrycket då man läste recensioner och anv... 04/05 Alyx är juh bara ett av många bra spel till vr. Och det kommer nytt hela tiden. Nått jag ser framemot är low-fi bla. 04/05