Grand Theft Auto 5 och Grand Theft Auto Online släpps den 15:e mars till Xbox Series X/S och Playstation 5. Trots att detta bara är om några dagar har det släppts väldigt lite info om vad de nya versionerna kommer innebära.

I en ny blogg avslöjar nu Rockstar vad vi ska förvänta oss av den nya next-gen-versionen av spelet.

GTA5 kommer ha tre olika grafikinställningar.

Fidelity mode för bästa kvalité. Vilket innebär native 4K med Strålspårning i 30 FPS för både Xbox och Playstation.

Performance Mode
kommer köras i 60 FPS med uppskalad 4K-upplösning för Xbox Series X och PS5. Series S får nöja sig med 1080p.

Performance RT är en hybrid av de två och då kommer spelet köras i uppskalad 4K med strålspårning i 60 FPS. Denna inställning kommer dock bara finnas på Xbox Series X och Playstation 5.

Utöver grafikinställningarna kommer GTA5 även använda DualSense-kontrollen till PS5 med den haptiska feedbacken och de aptiva knapparna. Spelet kommer även använda sig Tempest 3D audio för PS5 och Spatial Sound för Xbox Series X/S. Givetvis stöder GTA5 också de snabba SSD-hårddiskarna på båda konsolerna.

Rockstar säger också att spelet kommer ha ökad population och trafik i städerna, tätar vegetation, bättre ljus och skuggor, vatten-reflektioner och motion-blur. Spelet kommer även ha snyggare explosioner och eld plus massa andra förbättringar.

Grand Theft Auto Online kommer innehålla sju års uppdateringar, men även nya bilar och uppgraderingar. De ska även ha gjort lite quality of life-förbättringar med nytt intro, en inledningfas för nya spelare och en meny som gör att det är lätt att hoppa rakt in i aktiviteterna. Nya spelare kommer få 4 miljoner GTA-dollar att köpa saker för och gamla spelare kan givetvis flytta sina karaktärer från de gamla konsolerna. GTA Online kommer bli en fristående titel till PS5 och Xbox Series X/S, det är ännu oklart om vad spelet kommer kosta dock.

Hur redo är ni?