Det storväxta spel i spel-spelet Everywhere närmar sig sluten alpha-testning. Det går nu att ansöka om att få vara med och klämma på tidig kod. Exakt när alphan börjar framgår inte.

Everywhere görs av Build a Rocket Boy, en studio skapad av Leslie Benzies efter att han lämnade Rockstar 2016. Benzies var Rockstar North-chef i många år, och som lead game designer en anledning till framgångarna för GTA-serien från del tre och framåt.

Och vad är då Everywhere för spel? Tja, det ser ut att bli en sorts hub där du kan spela, umgås med andra gamers och skapa egna spel med verktyget Arcadia. Ett Shoot 'em Up Construction Kit eller ett nytt Dreams, kanske. En färsk trailer har du ovan.

För att söka till alphan behöver du först skapa ett konto (gratis), sen godkänna ett NDA-avtal där du förbinder dig att inte berätta om spelet. Och du behöver en rätt kraftig pc: som minst en Core i7-12700- eller Ryzen 7 5800X-processor, ett grafikkort modell RTX 2070 eller Radeon RX 5700 XT och 80 GB ledig SSD-lagring. Det spås ge 30 bilder per sekund i 1080p-upplösning.

Seplet har inget releasedatum, men i FAQ:en lovas att ett datum ska presenteras "snart".