#Infinity Wards nya onlinesystem för #Modern Warfare 2 - IWnet - kan enligt nya rön bjuda möjligheten för illvilliga kodknaprare att mata in skadlig kod i din dator via de hackade servrarna. Ett problem är att man kan komma in på hackade servrar direkt via matchmakingsystemet, oberoende om man har legal eller illegal utgåva. Det är via spelets forum som ett gigantiskt uppbåd av nya trådar konstaterat att antivirusprogram uppvisat varningssignaler.

TR/Crypt.XPACK.Gen är namnet på trojanen som dyker upp, och diverse rapporter menar på att det hänt att skaparna av hackade servrar bland annat kunnat ta kontroll över motspelare. Detta ska dock tas med en stor nypa salt, tills mer information dyker upp, då antivirusprogrammen exempelvis skulle kunna känna av antifusksystemen, som på vissa sätt liknar skadlig kod i utformning. Det vill säga att det "hänger fast" vid ett annat program och håller koll på minnet och filer på ett sätt som kan ge ofarliga varningssignaler.

Det spekuleras även huruvida det bara är de illegala versionerna av spelet som innehar specifik kod som kan manipuleras. Men det är viktigt att ta det hela med en nypa salt då det i slutändan kanske bara är antivirusprogrammens definitioner som finner inbillade hot.

Vi har tagit kontakt med #Activision men än så länge kan de inte svara exakt hur det ligger till.

Tack till PsyX, Kuci, Tli för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse