Efter att ha varit i kontakt med ryska rådgivare valde #Activision att censurera Windows-versionen av #Call of Duty: Modern Warfare 2 i Ryssland, skriver Eurogamer. Speljätten säger dock att den bortklippta flygplatsscenen "No Russian" (som visar hur ryska terrorister massakrerar civila på en flygplats) togs bort på eget bevåg, och att inga påtryckningar från ryska myndigheter eller regering skett.

Andra länder har formella åldersmärkningsorganisationer som vi regelbundet arbetar med. Ryssland saknar dock detta. Som ett resultat av detta valde vi att blocka scenen efter att ha fått lokal rådgivning. Rapporterna om att Call of Duty: Modern Warfare 2 förbjudits i Ryssland är felaktiga.

Det är långtifrån bara i Ryssland som Modern Warfare 2 givit upphov till diskussion. Nyligen kunde vi rapportera om att en brittisk BBC-reporter ifrågasatte spelets kontroversiella innehåll, och till och med gick så långt som att säga att flygplatsscenen är ett bakslag för ett underhållningsmedium som håller på att mogna.

Konsolversionerna av Modern Warfare 2 är inte släppta i Ryssland.

Skicka en rättelse