Det amerikanska flygvapnet planerar köpa in 2200 exemplar av #Sonys Playstation 3, enligt ett myndighetsdokument uppmärksammat av Information Week. Konsolerna ska användas i flygvapnets forskningslaboratorium i staden Rome, i delstaten New York i USA.

Forskarna i laboratoriet ska använda Playstation 3-maskinerna till att beräkna avancerade saker jag inte förstår mig på, men poängen är i alla fall att de ska ta reda på om Cell-processorerna kan användas för militära syften. Över två miljoner amerikanska dollar har åsidosatts för denna forskning, som kan komma att göra spelen mer politiska än någonsin förr.

Myndighetsrapporten förtäljer dock inte om alla 2200 exemplar ska användas i forskningssyfte, eller om cheferna behåller några av maskinerna för att öva prickskytte i #Call of Duty: Modern Warfare 2.

Okej... :O Det borde väl göra Sony glada, såvida dem faktiskt inte förloar pengar för varje såld konsol. :\ 25/11 Fattar ni inte att de köper in ps3:orna för att dom har en grym beräkningskapacitet, och är mkt billigare än superdatorer! (kostar ju 299$ i USA vilket är: 2070 kr i dagens värde!) 25/11 Smart av dem, dom kommer inte ångra sig ;) 25/11 Verkar som om militären allt haft en förkärlek till Playstation. De som var med kommer kanske ihåg att redan den gamla PS2:an påstods vid lanseringen ha en sådan kraftfull CPU att den skulle kunna användas till kärnvapenutveckling och andra beräkningsin... 25/11 Eller så är det för att PS3's användargränssnitt är lagom svårt för den genomsnittlige militären. 25/11 Hehe Redmac varför får du det till just spelutvecklare? Ja CELL är bra häftig alltså, man skulle ha en sån prolle i datorn hehe :) 25/11 hahaha skönaste avslutningen på en nyhet någonsin!!!! asg!!!! 25/11 Har inte så stor koll på CELL men jag får känslan av att CELL är lite före sin tid och därför kan ingen använda CELL's "true power". 24/11 intressant läsning! Får man fråga om du möjligtvis jobbat som spelutvecklare? btw. core 8i är väl den senaste cell processorn från IBM? Den kostar ca 10 000 dollar styck om jag minns rätt och kan vara varför de väljer PS3 då de ändå får ut så mycket som... 24/11 Inte riktigt. Processortekniken i cell-processorerna vs. x86 processorerna (AMD & Intel) är byggda för att hantera slumpartade och ovissa beräkningar, något som inte uppskattas alls utav x86 chipsen, som gillar sekvensa och icke-slumpade beräkninar. Det... 24/11
Skicka en rättelse