Vi fortsätter att granska det ständigt växande utbudet på Appstore. Denna vecka ser vi en Nintendo-klassiker i ny skrud, tornförsvarande och kugghjulspusslande.

Marknaden för spel till smarta telefoner sjuder av liv. Att hitta rätt i den digitala djungeln är ingen lätt uppgift, men FZ gräver ner sig i App Stores utbud av bra och dåligt. Här följer en genomgång av tre uppmärksammade spel till din Iphone.

#Epic Games gjorde sig skyldiga till ett par haktapp och litervis med grafikdreggel när de visade att deras spelmotor Unreal Engine minsann inte bara var skalbar ner till en Iphones kapacitet, det såg därtill riktigt snyggt ut. Teknikdemon Epic Citadel var bara början och i slutet av förra året släpptes #Infinity Blade, ett actionspel med fantasysmak som utvecklades av #Chair Entertainment. Det första vi lägger märker till är dock inte välskapta polygoner i vacker skrud utan prislappen på 45 kronor, ett relativt högt pris på en marknad där det mesta kostar sju kronor eller mindre.

[video=6388]

Som en orädd riddare (klapprande knän bli så markanta i plåtrustning) slår du dig igenom ett slott i jakt på dess herre, och det är just striderna som står i centrum. Det gäller att parera, blocka och stiga åt sidan för fiendernas attacker och på så sätt hitta luckor att själv hugga genom att göra svepande rörelser på skärmen. Tänk dig ett Knock Out med rostskydd och med mindre charmiga motståndare, såvida du inte attraheras av troll med armpiercingar.

Hackandet i sig blir repetitivt väldigt fort eftersom du snart lär dig de olika fiendetypernas rörelser och vägen fram till slutknekten tar inte mer än 20 minuter att forcera. Det som ger spelet en livslängd längre än lunchrasten är det väl tilltagna utrustningssystemet. Såväl din karaktär som vapen och rustning går upp i nivå och när de är maxade finns nya och såklart kraftigare prylar att köpa. Efter varje genomspelning blir också motståndet hårdare så det gäller att hänga med. Inte visste jag att medeltidshandgemäng var en materialsport.

Trots att jag är svag för karaktärspimpande när det är våld inblandat är Infinity Blade faktiskt en titel som inte kommer att sno någon nattsömn från mig. Det höjer dock ribban för vad vi kan förvänta oss av spel till Iphone, både grafik- och prismässigt.

Betyg:
[score=3;l]

App Store

Föregående Nästa
Iphone är ju pretty much bajs för spel iom att den är så liten, imo. iPad är rätt perfekt format dock, har sjukt kul med Angry Birds, GTA Chinatown (dåliga kontroller dock, inväntar en kommande joystick till iPaden) samt Battle for wesnoth. Flipper blir... 16/01 doodle jump or gtfo :p nej men dungeon hunter 1-2 är skit bra, secret of grisly manor och ravensword är också nice. 15/01 Låter trevligt. Mycket bra att ni börjat testa mobilspel. Min favorit just nu är nog Civ revolution för iphone. Kan sitta med det i timmar. På semestern rekommenderar jag batteripack som man kan slänga i vanliga batterier i så att man byter enkelt. Till... 15/01 Bloons Tower Defense 4 ser ju jävligt roligt ut. 15/01 hehe sorry =) Tack för dessa recensioner! Det skulle vara toppen om ni kunde ta o recensera lite spel som kostar 49kr+ Några ja kommer att tänka på är: Dungeon Hunter 2 Galaxy on Fire 2 Aralon: Sword and Shadow HD Real Racing 2 osv 14/01 Så så, strunta i telefonerna, snacka spel! Ja, det blev bara ett par stycken denna gång. Första veckan efter pappaledigt och flytt till nytt kontor snodde massa tid, måste ju bygga spelrum! Det kommer fler och förhoppnings frekventare recensioner av mob... 14/01 har du möjligtvis hört talas om fragmentering? Det ordet är det bästa sättet att sammanfatta android som. Du säger att ingen persons android ser likadan ut, detta beror på att vanilla androids gui är dåligt, och alla tillverkare lägger sina egna interfa... 14/01 Men småbarn inse istället att android suger.. Kanske inte rent prestandamässigt men marknaden talar sitt tydliga språk.. 14/01 va? som telefon? det måste ju vara nån billigare variant som man enbart ringer på som är bäst? slänga ut extra för en stor skärm, mer minne processor, touch ect, för att ringa? jo jag förstår vad du menar, men jag vill inte hålla med dig. 14/01 iOS är bra på sina sätt och Android är bra på sina. Som telefon är Android ett bättre val, men om man vill spela så är iOS bättre. Därför har jag köpt en Android telefon och en Ipod touch för att spela på, får man allt i båda världarna. Dessutom är det... 14/01
Skicka en rättelse