28 spel och en handfull osäkra bubblare - innan nyårsklockorna klämtar är det många upplevelser som kommer att passera våra skärmar. Vi ser till att du inte missar någon av godbitarna.

Världen blir snart lite mörkare, regnet kallare och trädkronorna brinner i olika färger. Sommaren flyr iväg och fram kryper hösten, och samtidigt som vi plockar fram jacka och mössa igen fylls butikshyllorna till bredden med storslagna spel.

Spelhösten 2013 ser ut att bli något i hästväg. Storspelen avlöser varandra och Playstation 4 landar den 29 november. Den som kan tänka sig att importera kan lägga vantarna på en Xbox One en vecka tidigare. Hur man ska finna tid att spela allting kan vi inte förklara. Däremot kan vi lista spelen att se fram mot under resten av året.

September

Diablo III
#Diablo III delar in spelarna i två läger: de som hyllar det diaboliska äventyret och de som sågar det längs fotknölarna. Den 3 september blev det konsolspelarnas tur att bilda sig en uppfattning när portarna till helvetets slogs upp på Playstation 3 och Xbox 360. Det bespottade auktionshuset, där man kan köpa och sälja med riktiga pengar, har fått möta bulldozerns obarmhärtiga vrede, och co-op för upp till fyra spelare på samma skärm kan ses som en klar förbättring för de som gillar att spela med vänner i soffan. Hur bra Diablo III på konsol är läser du i vår rykande färska recension.

Blizzard öppnade helvetets portar igen den 3 september.

Total War: Rome II
#Total War: Rome II är den åttonde delen i #Creative Assemblys hyllade strategiserie. Grandios krigsföring, valmöjligheter och muskulösa mansben utlovas. I filmarkivet har vi samlat en hel drös med trailers från spelet som går igenom allt från ljud till spelmekanik. Som om inte det vore nog har vi redan hunnit skicka ut vår recension.

Grandiosa sammandrabbningar i Rome II.

Killzone Mercenary
Playstation Vita har inte haft det lätt då de stora kvalitetsspelen har lyst med sin frånvaro. Men vid horisonten börjar det ljusna med ett bättre spelbibliotek, och den första skymten av solen ges i #Killzone: Mercenary. En renodlad förstapersonsskjutare anpassad efter det bärbara formatet, med såväl svulstig kampanj som rafflande multiplayer. Ett spel som visar vad hårdvaran i Vitan går för, och vill man få en liten aptitretare kan man spana in en av de många filmerna i vårt arkiv. Eller ännu bättre – läsa recensionen.

En stilsäker shooter till Vitan.

Puppeteer
#Puppeteer är ett plattformsäventyr som utspelar sig på en enda scen som är under ständig förändring. Med inspirationskällor som Terry Gilliam och Tim Burton har det hela en säregen stil som påminner lite om ett mörkare #LittleBigPlanet, som ska kittla fantasin hos alla som spelar. Här finns pretentioner så det räcker och blir över, men det är inte nödvändigtvis någonting negativt. Michael Gill har testat spelet och tycker att äventyret växer på honom. Läs hans förhandstitt.

Ett mörkare LBP kallas Puppeteer ibland.

Arma III
När man tröttnat på de lattjolajbankrig som präglar fps-genren kan man viga sitt liv åt den realistiska Arma-serien. #Arma 3 utspelar sig på 2030-talet på en påhittad grekisk ögrupp där Nato bråkar med stökiga Iran. Världen är öppen och "fotorealistisk", något som Mats Nylund uppskattade när han kikade på alfa-versionen i våras. Även dödsskräcken föll honom i smaken - Arma 3 är inte någon parkpromenad, och samarbete och finess krävs för att besegra den knivskarpa AI:n.

Arma 3 gör samma sak som föregångarna – ett superseriöst försök att skildra krig.

NHL 14
Ett nytt år, ett nytt NHL-spel från #EA Sports. Som vanligt handlar det om att förfina det befintliga konceptet för att få till ytterligare lite tajtare skridskomagi, och just det vill #NHL 14 göra när det kliver på isen under den tidiga hösten. Såväl tacklingar som målvakter ska förbättras och vår förhandstitt skvallrar om att spelet är enklare att komma in i än någonsin, men samtidigt känns mer trovärdigt än tidigare.

Slagsmål är ett skäl att köpa NHL 14, menar EA Sports.

Grand Theft Auto V
Är det något spel som inte behöver någon längre presentation så är det #Grand Theft Auto V. Fem år har passerat sedan vi fick stifta bekantskap med Niko Bellic i seriens senaste inkarnation, och spelare världen över är onekligen redo för en bombastisk avslutning av GTA för den här konsolgenerationen. Eller vad sägs om tre spelbara karaktärer och en spelyta som är seriens största någonsin? Vi har massor av bilder, filmer och artiklar som ger mer information. Och glöm för guds skull inte bort multiplayer-läget Grand Theft Auto Online.

Känner du inte till GTA V undrar vi hur du hittat in på vår sajt.

Fifa 14
#Fifa 14 ska tillhandahålla fotbollsartisteri som vaknar till liv med spelare som rör sig som riktiga idrottsmän, och det på arenor som sjuder av liv. Det har vi den nya Ignite-motorn att tacka för, om vi ska tro #EA Sports. Vi hoppas på svettig och intensiv nextgen-fotboll med många förbättringar, även om då årliga uppdateringarna inte brukar ta sjumilakliv framåt i utvecklingen.

Varsågod, gameplay från Fifa 14

Föregående Nästa
The Witcher 3 och AC4 beställda till PS4. Om/när GTA4 kommer till PS4 blir det den med. 10/09 AC4. Allt som behövs! 09/09 South Park och kanske Batman. 08/09 Du verkar inte förstå... Det jag kallar "dumt" är att du påstår att fler skeppstyper enbart är kosmetiska valmöjligheter och alternativa stereotyper. När du faktist inte vet vilken innebörd dessa skepp spelade i de tidigare spelen. Sen så för att förtyd... 08/09 Wasteland 2 är den absoluta favoriten som jag ser fram mot i år. inXile sitter på två titlar som verkar väldigt lovande, Wasteland 2 samt Torment Tides of Numenera. Sistnämnda kommer ut först 2015 men jag längtar redan efter det. Resten av spelen i list... 08/09 Blev orolig att det inte kommer några bra spel i höst, men där var det, allra sist, Wasteland 2. Äntligen ett potentiellt bra RPG, något som kommer ut alldeles för sällan. Liten sidonotis, ni skriver under Dead Rising 3 att folk kanske väljer att import... 08/09 Ja, varför för inte detta spel någon uppmärksamhet? Verkar riktigt coolt! 08/09 Kommentaren är inte dum då jag personligen inte bedömer spelet utefter tillgången på dessa kosmetiska valmöjligheter. Att du sedan har en annan utgångspunkt i din bedömning av spelet är ju din ensak. Precis som att jag fokuserar på det utlovade "dynamis... 08/09 Du får självklart tycka precis vad du vill. Men då behöver du ju inte ta med påståenden att det handlar om det ena eller andra. När du inte har en aning om vad som funnits i tidigare spel och vilken inverkan de haft på spelet. Kan informera dig om att... 08/09 Nej jag har aldrig spelat de tidigare spelen, Jag är helt ny för serien och det som lockade mig till den var just den utlovade dynamiska världen. Jag älskar tanken på dynamiska världar i spel och det är den saken som kommer sälja spelet för mig personli... 08/09
Skicka en rättelse