20 procent av arbetsstyrkan sägs upp när CCP medger att de tagit på sig för mycket arbete. Fokus ligger på Eve Online och Dust 514, medan World of Darkness hamnar i skymundan.

I början av oktober bad #CCP-chefen om ursäkt för senaste tidens kontroverser, och bara någon vecka senare erbjöds avhoppade spelare rabatter. Nu låter CCP meddela att de sänker sin globala arbetsstyrka med ungefär 20 procent samt att mest utvecklingsfokus kommer ligga på #Eve Online och #Dust 514. Detta innebär inte att massiva onlinerollspelet #World of Darkness läggs på is, men dess utveckling kommer sannerligen ske långsammare.

Målet är att mer fokuserat arbeta för att hålla såväl spelare nöjda som utvecklingsprocesser i shack. Läs hela pressmeddelandet för mer detaljerad redovisning.

PS3 är väl rätt stängt det med? Men jag förtår vad du menar, har inte så stor koll på det men kan tänka mig att "ihopbindande" av olika plattformar så som Dust gör är ett större problem på Xbox. 21/10 En av anledningarna till PS3-exklusiviteten är förmodligen att XBOX LIve är ett stängt system där CCPs och några till, Square Enix bl.a inte skulle ha den frihet de anser sig behöva. Vilket de tydligen har fått med valet av PS3 som plattform: http://www... 21/10 Ingen? Spelet ska bli free 2 play i någon form vad jag vet. Still, de borde inte ha gjort det PS3-exklusivt. 21/10 Bra fråga. Känns knappast som att eve spelare hellre vill lira ett fps än eve själv. Skulle väl kanske vara ifall man kan få stora fördelar i Eve av att spela dust, men att det skulle ogillas av hardcore eve spelarna kan jag räkna ut med min skära bakde... 20/10 Ja, och när jag skriver "floppvarning" så pratar jag givetvis endast i kommersiella termer, om nu någon skulle få för sig något annat. Spelet kan säkert bli jättebra, men vem kommer köpa det? 20/10 De borde aldrig ha påbörjat Dust 514. Känns som stor floppvarning där, jag förstår inte riktigt till vilken målgrupp de tänkt vända sig med det. 20/10 Boo! Sitter och väntar på WoDO. Lär väl få vänta tills nästa årtionde nu. 20/10 Nja, de insåg att de inte hade råd att utveckla både Dust, WoD och Eve samtidigt då Eve är deras enda inkomstkälla. Först satte de Eve (rymdskeppsdelen iaf) på sparlåga vilket till slut gjorde Eve spelarna förbannade och de slutade i mängder efter Incar... 20/10 Handlar det verkligen om att ge Eve mer kärlek eller bara att ge WoD mindre kärlek? Det känns väl mer som om dom borde flyttat personal till Island om dom ville fokusera mer på Eve, in bara avskeda folk? Känns lixom lite knas. 20/10 Tråkigt för de som tvingas gå. Men det blir ju bättre för oss inbitna EVE-spelare. Och jag hade hellre sett att de lagt ner Dust och fokuserat på WoD istället. Men det är ju Dust som ligger till grund för både WoD och Incarna så det lär ju inte hända. 20/10
Skicka en rättelse