Den eviga debatten kring Zelda-seriens tidslinje har tagit en ny, oväntad vändning inför Skyward Sword-releasen.

Diskussionen kring The Legend of Zelda-seriens sanna tidslinje är ungefär lika gammal som spelindustrin i sig. För flera år sedan berättade Zelda-producenten, Eiji Aonuma, att linjen delas i två efter händelserna i #Ocarina of Time – något han motsäger i ett nytt uttalande.

Under en konsert för att fira seriens 25-årsjubileum berättade Aonuma för GTTV:

– Samtliga av spelen faller under en gemensam tidslinje, men den är en hemlighet som jag inte kan avslöja.

Dedikerade fans har under åren kommit fram till flertalet teorier, men om det senaste uttalandet stämmer är det dags att bege sig tillbaka till ritbordet för att tänka om. #Nintendos hemlighet fortsätter att gäcka fansen och frågan är om vi någonsin får ett rakt besked – eller svar på varför detta ens är en hemlighet.

#The Legend of Zelda: Skyward Sword släpps den 18 november till Wii.

Ursäkta om jag inte var först med idén men jag tycker det låter som om de har bestämt sig för att använda nästa spel för att avgöra tidslinjen en gång för alla. Det skulle förklara varför det är hemligt, de skulle ju inte vilja avslöja sådana detaljer... 02/11 En tids linje som ar lika svar som labyrintent pa knossos att ta sig igenom utan nagon hjalp eller?. visst det ma vara sa att Zelda ryms i en tids linje,men om det ar en tids linje som ar enkel eller bara for en att tapa forstandet ar en annan sak. 02/11 02/11 För att annars förstörs ju allt roliga runt det! Det försätter vara mystiskt och roligt att spekulera om! Hur roligt är det om de bara skulle säga "Så här ligger det till" då skulle alla frågor vara besvarade och alla roliga teorier skulle vara krossade... 02/11 Vilka bitar syftar du på? Det är fullt möjligt att pussla ihop en fullt logisk tidslinje som innehåller varenda spel i serien utan några egentliga diskrepanser överhuvudtaget. Jag hoppas för övrigt att du är medveten om att många av spelen utspelar sig... 02/11 Det spelar ingen roll vad de säger på nintendo, med de bevis vi har (spelen) så finns det absolut ingen logik i vissa bitar, även om man skulle anta att vissa spel var prequels eller när karaktärerna var äldre osv. Det går helt enkelt inte, om inte vare... 02/11 Som många andra tidigare har påpekat är detta inte alls någon nyhet. Aonumas påstående motsäger inte heller det faktum att tidslinjen delar på sig efter Ocarina of Time eftersom en delat tidslinje fortfarande är en tidslinje (tänk Back to the Future ell... 01/11 Vad är det för bash på Zelda? Ocarina of time, Twilight Princess t ex har ju en MYCKET bra story och spelas garanterat inte av 7 åringar. Dem skulle aldrig klara av det i assure you, pusslen och annat är inte alltid att leka med. 01/11 Hörde i en intervju att alla Zeldaspel och framtida spel i serien faktiskt har en tidslinje... Men den var hemlig = inte ens påkommen. 01/11 Det här var ju ingen nyhet direkt. Nintendo har ju gått ut med detta för längesen. Men visst, det kan spekuleras i varför det ska vara en hemlighet. Men enligt Nintendo är det ju pga att de inte vill vara hämmade när de gör Zeldaspel utan att de ska kun... 01/11
Skicka en rättelse