"Trovärdig källa" menar att Microsoft flyttar fram den svenska Xbox One-debuten till årets tredje kvartal. Men Microsoft Sverige kommenterar inte ryktet.

Väntan på den svenska Xbox One-premiären kan bli mycket längre än väntat. Vill det sig illa kan det dröja ända till i höst innan #Microsofts nya spelmaskin dyker upp i svenska butiker. Det uppger Gamereactor.eu med hänvisning till en "pålitlig källa". Samma källa ska ha förutsett den svenska Xbox One-förseningen innan Microsoft tillkännagav den i augusti.

FZ har frågat Microsoft Sverige om ryktena, och de svarar som föväntat:

"Vi kommenterar inte rykten och spekulationer."

Om uppgiften stämmer får Sverige, tillsammans med Danmark, Norge, Finland, Ryssland, Nederländerna, Schweiz och Belgien, vänta till årets tredje kvartal, vilket skulle betyda att Xbox One lanseras hela åtta till tio månader senare än i premiärländer som Storbritannien.

I nuläget rör det sig om obekräftade uppgifter, men om ryktet visar sig vara sant och du har svårt att motstå uppgraderingssuget går det utmärkt att köpa konsolen utomlands, eller hos någon av de svenska butiker som säljer dylika maskiner. Med lite pillande går det också att använda Xbox Live-tjänsten, även om det förstås inte stöds från Microsofts sida.

Microsoft avsåg att lansera sin nya konsol i 21 länder samtidigt, men i augusti kom beskedet att Xbox One dröjer till 2014 i åtta av dessa. Beskedet då var att den skulle dyka upp "så snart som möjligt 2014", och vi har inte hört några nya officiella besked efter det.

Tack till krille1986 för detta #nyhetstips!
VERKAR LOGISKT,NÄR DEN KOMMER TILL SVERIGE SÅ ÄR DOM FLESTA PROBLEMEN BORTA/LÖSTA:up: 18/12 Extrem skillnad vet jag inte, men mycket bättre tycker jag den är. Kommer jag spela en massa kinect spel? Troligtvis inte, det är kul lite då och då. När man har folk över liksom. Men som jag sagt tidigare, det finns andra bra funktioner med den som jag... 13/12 Nej självklart inte. Jag hade gärna sett spel funka till 100% med motion kontroll. Jag har använt Kinect 1.0. Och att det skulle vara så extrem skillnad på 1an och 2an har jag svårt att tro när man har sett andra använda 2.0. Vi kan bryta ner Kinect om... 12/12 Problemet är du du tror att kinect bara är dans och voice commands. Du har bestämt dig för det. Och detta utan att ens provat den. Det leder till att denna diskussion är fruktlös. 12/12 Och det faktum att 9 utav 76 spel utannonserade till Xbox One som är fullt Kinect styrda är antigen sport eller dansspel gör att Kinect är en 1000kr produkt värd att införskaffa annat än att kunna säga till den att starta spelet? Nåt som konsoler lyckat... 12/12 Men alltså förstår du riktigt vad Always online betyder? eller blandar du ihop vad MS ville och hur steam är? Jag har ingen problem med att man måste ut på nätet för att ladda hem ett spel/uppdateringar, men självklart skulle jag klaga och inte "Offline... 12/12 De slår inte ihop, det är väl 4st 8mb buffertar med väldigt mycket snabbare minne som sitter närmare cpun/gpun (precis som på 360) för att underlätta för det långsammare minnet. Det som har ifrågasatts är väl om utvecklare är villiga att tänka till VAD... 12/12 Det är din högst personliga åsikt och den är helt fel. Kom tillbaka när du har en One och har testat det ett tag. Nej, en microfon från Clas Ohlson är inte samma sak - tror du det så bor du långt från verkligheten. Microsoft har inte gjort ett fightings... 12/12 Always online är framtiden, tror man nåt annat så är det en udda fågel, Sony tycker det, microsoft tycker det samt alla andra i industrin, frågan är bara hur det skall lösas. Vem gnäller över Steams onlinekrav idag? Varför gnälldes det på MS, jo för att... 12/12 Kinect är bara en gimmick, lika mycket som den där sketna skatebrädan man fick till tony hawk ride. Att man ska gasta åt den att göra nåt i spelet som i te.x Ryse där din karaktär säger samma kommando som du precis yttrade tar ju bort inlevelsen direkt.... 12/12
Skicka en rättelse