Företagets första egna varumärke verkar få mer kärlek än Minecraft: Story Mode.

#Telltale Games fortsätter att värpa nya äventyrsserier i rasande takt. På tur står #Minecraft: Story Mode, en Telltale-tolkning av hyfat väletablerade #Minecraft, men man bygger också ett spel som blir företagets första egna varumärke.

Namn, story och annat är ännu inte känt, men Telltales relativt nyblivna VD Kevin Bruner berättar för Games Industry att man nu har möjlighet att bygga ett storydrivet spel från grunden, och därmed ge det bästa möjliga förutsättningar. Vilket innebär att ribban höjs.

Det liksom växte fram organiskt, och att göra sitt första nya varumärke är en ganska stor sak för alla företag så det är nåt vi öser kärlek över. Det är förmodligen det mest ambitösa företaget någonsin har gjort men vi känner att vi är redo. Vi är väldigt uppspelta över att prata om det, men vi kan inte berätta så mycket mer just nu. Men det är den perfekta grejen för oss.

Bruner berättar också lite om bakgrunden till Minecraft-spelet. #Microsofts köp av Minecraft och Mojang påverkar inte Telltales spel, säger han. Att valet föll på Minecraft hänger saman med att många medarbetare snöat in på Marcus Perssons skapelse rejält. Det, tillsammans med ett sug efter storys i Minecraft-världen, ligger bakom beslutet, enligt Bruner.

En liten fotnot: i dag, den 11 februari, är det exakt tio år sen Telltales första spel – #Telltale Texas Hold'em släpptes. Grattis!

De borde göra en ny motor... =) 12/02 Är det där Chris Pratt och om det är så, måste han vara med i ALLT nu för tiden eller? 12/02 Var är grejen egentligen? Man tittar på en saga där man ibland får göra val som ändå inte egentligen påverkar handlingen. Ibland får man styra en karaktär i något som får det simplaste pusslet i Monkey Island att lika ett mästerverk. Första Walking Dead... 12/02 Jag har inga problem med grafiken, tvärtom jag gillar den. Problemet är att det laggar rätt ofta, särskilt i QT-events där man ska göra ett viktigt val under tidspress. Det är den biten som är sönder och har varit det bra länge nu. Det problemet har ing... 11/02 Telltales nya: "Förmodligen det minst ambitiösa vi gjort". Blir alltid lika irriterad på pr-snack 11/02 Tror inte grafiken i deras spel kommer bli så mycket bättre tyvärr, deras spel säljer väldigt bra på iOS och android. Så även om dom skulle byta motor så kommer nog inte spelen bli grafik-intensiva. 11/02 Jag gillar stilen i "Wolf among us" starkt. Skulle vara coolt om det gick göra något i stil med "Watchmen".... 11/02 Är väl inte riktigt så att de ogillar stilen utan snarare att det är dags att uppdatera grafik, LJUD (det har gått väldigt mycket upp och ner på kvaliten hos TT) osv. Jag hoppas de försöker förnya spelen och förbättrar valen man gör i deras äventyrs spe... 11/02 Vad alla hatar spelmotorn? Det känns som om det är deras stil på spelen. Laga inte det som är sönder. Det är lite som att klaga på att man borde byta en jättepopulär tecknare i en serietidning för man inte gillar hans sätt att rita för att han gjort sam... 11/02 Om det är något jag hatar är det minecraft, game of thrones samt borderlands. Gillade dock wolf among us o wd 11/02
Skicka en rättelse