Victor Leijonhufvud, känd från flertalet spelprogram (däribland vårt eget Fragzone) och Sveriges Radios P3 Spel, har sedan ett drygt år tillbaka pausat speljournalistkarriären för att istället utveckla ett eget spel. Hittills har vi bara fått se en tidig trailern från #Rain of Reflections men i veckan visade han upp spelet på en pressdag för indieutvecklare.

Vi hade inte möjlighten att närvara men kollegan Jakob Nilsson på 99Mac tittade förbi och hade bland annat detta att säga om Rain of Reflections.

Av det dryga tiotalet spel som visas upp under Press Day Stockholm är intresset klart störst för Rain of Reflections, och för varje person som provspelar står det alltid två eller tre personer och kikar över axeln. Grafiken är tjusig och stämningsfull, med mycket regn och skuggor som framkallar den rätta känslan av film noir och cyberpunk.

Spelet körs ur tredjepersonsperspektiv, och påminner mig faktiskt en hel del om äventyrsspel från sent 90-tal så som The Longest Journey eller underskattade Blade Runner. Estetiskt för Rain of Reflections också tankarna till det första Mass Effect-spelet, med sina svulstiga Science Fiction-städer och många datorterminaler med gränssnitt i högteknologiskt gult.

Den rätta atmosfären verkar Lionbite alltså ha hittat, och förhoppningsvis lever också handling och spelmekanik upp till förväntningarna.

Titta förbi 99Mac för att läsa hans artikel om pressdagen där flera andra lovande svenska indietitlar visades upp.