Spelhistoria kostar.

3 150 dollar, eller 27 200 kronor. Så mycket köpte någon nyss Doom 2 för på Ebay. Men det var inte vilket Doom 2 som helst som gick under klubban, utan Id Software-legendaren John Romeros personliga originalexemplar.

Spelet ligger på fem floppydiskar som enligt säljaren/skaparen är i utmärkt skick, om än lite kladdiga av lim från etiketterna.

Grattis till Romero, som just fått cirka en månadslön att bränna där du bor borta i Irland. Och grattis till köparen, du sitter på ett stycke spelhistoria. Som Romero dessutom lovat signera om du vill. Kan ju vara en värdeökare om du tänker sälja det på Ebay.

"John Romeros personliga originalexemplar." @Tomas Helenius - Han skriver aldrig något om att det här är hans personliga originalexemplar, vart har ni fått det ifrån? På Twitter skriver han "a set of DOOM 2 floppies" och i auktionen "Original DOOM 2 dis... 01/07 Plot twist, Romero har lådor med disketter och valde att sälja en uppsättning för 27k. 29/06 @xverminator: ZDoom/GZDoom är helt fantastiskt. Kör man utan hårdvaruaccelerering så ser spelet ut som originalet men med högre upplösning, 60 FPS och bättre kontroller. Vill du ha 100% originalkänsla så kika på Chocolate Doom. 29/06 Jag tror att det handlar om en samlare, han har ju köpt ett rejält stycke spelhistoria tillhörande upphovsmannen och värdet kommer antagligen att stiga med åren. 29/06 @zumo: Är nog, om inte en investering så garanterat pengarna tillbaka i alla fall. 28/06 Omg... Måste vara en rik kille :D Jag är absolut inte rik , men långt ifrån fattig och jag hade nog inte lagt 27 lax på ett enda spel i världen oavsett utgåva, ursprung osv. Förvånas över att man kan vara så fanboy :) Även om det är rätt coolt. 28/06 @xverminator: hej du glade! Absolut finns det versioner av Doom 2 som fungerar perfekt i Windows 10! GoG har enligt mig de bäst fungerande versionerna till bra priser med ;) kika in det vetja! 28/06 Finns det Doom2 som funkar för Windows 10 helt perfekt? Vore grymt med Doom2 fast i HD, finns säkert massa olika versioner att ladda ner antar jag, frågan är bara vilken som är närmast orginalet. (Nu skrev jag utan att kolla innan jag skrev...) 28/06 Sprid spelet på nätet! 28/06 Köparen kommer att installera spelet och när han kommer till sista disketten så visar den sig vara korrupt, som vanligt. 28/06
Skicka en rättelse