Upplösning och kraft.

God of War till PlayStation 4 kommer få lite olika grafiska alternativ på PlayStation 4 Pro. Äger man en sådan där häftig 4K-tv kan spelet spelas i 4K, men även om man inte är har en supermodern tv kommer man få ut lite glädje av den extra kraften som finns i en PlayStation 4 Pro.

Kör du spelet på en PS4 Pro men på en 1080p-tv används den extra kraften i Pro-hårdvaran till att få spelet att "flyta ack så smidigt" enligt spelets regissör Cory Barlog. Dock om spelet kommer snurra med 60 fps har Barlog inte gett något definitivt svar på. Om man som spelare kommer få välja mellan prestanda eller grafik när man har en 4K-tv återstår dock att se.

På tal om God of War och 4K så kan du se spelet i 4K-upplösning i klippet nedan.

God of War till PlayStation 4 släpps den 20 april.

Det bästa med spel är ju endå tekniken bakom spelen. Inte själva upplevelsen sånt är bara ämnat för barn. När man byggt klart sin dator så är det roliga över helt klart. :) 01/04 @Loevet: ... så mao är maskinen inte kraftfull nog för att köra det på en bra bilduppdatering på 4k. Låter som prestandaproblem i min värld... 31/03 @SWEBarb: Santa Monica Studios har alltid levererat spetskompetens när det gäller det tekniska, God of War II till PS2 kunde ju faktiskt köras i 720p, och God of War III till PS3 renderade ju hela titaner när Kratos klättrade på dem, så jag är inte orol... 30/03 kommer det funka ens i 30 fps på non pro? nu blir ja lite orolig. 30/03 @Makkapakka: Det var lite otydligt formulerat tidigare, men vad det syftar på är att den extra kraften i PS4 Pro används till att låta spelet flyta extra bra när det körs på en 1080p-tv, dvs. bättre bilduppdatering. Har man en PS4 Pro och en 4K-tv använ... 30/03 @jOnÄTÄn: Nyheten har uppdaterats med lite mer information, men spelets regissör Cory Barlog sade inte mycket mer än att "det flyter bra". Man kan tolka det som att han menar att prestandaläget kan användas för att låta spelet sikta på 60 fps på en PS4... 30/03 @Molotov Kräver man bara upp till 30 FPS är inte 4k så svårt att fixa med en pc heller. "Kör du spelet på en Pro men på en 1080p-tv får du lite extra kraft som gör att spelet snurrar lite extra bra." Jaha? Vad är skillnaden? Handlar det om att man får... 30/03 Förstår inte hur pro kan leverers 4k grafik med flyt med tanke på vad det kräver. Kanske fungerar dåligt? 30/03 "Kör du spelet på en Pro men på en 1080p-tv får du lite extra kraft som gör att spelet snurrar lite extra bra." Min första tanke är "4k har prestandaproblem". Annars skulle extra kräm inte märkas. 30/03
Skicka en rättelse