Id Softwares Doom-spel la grunden för multiplayeraction redan i mitten av 90-talet och fastän vi har kommit långt på dessa drygt två decennier går det fortfarande att dra raka linjer mellan dagens shooters och Texas-studions ikoniska titel. Tack vare hobbykodare kan vi nu avnjuta den senaste trenden i genren i Doom 2 då en Battle Royale-modd släppts.

Den är i ett väldigt tidigt stadie men erbjuder redan nu 64 spelare att härja runt på en yta som består av några av de första banorna i spelet. Upplägget borde vara bekant för de flesta vid det här laget: hitta vapen och power ups, döda alla motståndare och stå sist kvar i ett ständigt krympande område. På den gamla goda tiden hade man kallat King of the Hill med lite extra spänningskrydda.

Du behöver först och främst grunda med en annan mod, Zandronum 3.0, som är en multiplayerfokuserad vidareutveckling av Skulltag (också det en mod). Därefter kan du ansluta till utvecklarens testserver och är det inga online finns det bottar att provpanga på.