Användarrecensioner ska komma inom kort.

Epic Games Store har funnits i tre månader, och ställt bredvid Steams sexton år i branschen är det förstås ingenting. Självklara inslag på Steam – så som sökfunktion och återbetalningar – har precis kommit till Epic. Och mer ska det bli. I en roadmap som Epic gjort på Trello redovisar man för stora och små mål framöver. Inom sex månader ska vi få önskelistor, speltid och modstöd.

Även användarrecensioner väntas implementeras, och i mitt stilla sinne undrar jag om detta kommer bli en backlash för Epic (a.k.a. review bombing). Deras iver att knyta exklusiviteter till sig – Phoenix Point, Metro: Exodus, The Division 2, med flera – har fått en del frän kritik.

Ännu tidigare än inslagen ovan (1–3 månader) ska vi få cloud-saves, förbättrade patch-storlekar och sökfunktion efter genre och taggar. Achievements finns också i pipen, men på dessa får vi vänta i minst ett halvår. En bild på roadmappen finns under, men för att hänga med i svängarna är det förstås bättre att klicka dig till Trello, som förhoppningsvis ska uppdateras löpande.

Tack till Devan för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Kommen ändå inte röra deras butik ens med tång. De har bränt sina broar. 16/03 Har inget emot Epic. Har inte köpt nått hos dom utan bara kör gratisspelen. Men att man ska hålla på binda till sig exklusivitet gillar jag icket 15/03 Själv så avinstallerade jag epic store idag. Skiter högaktningsfullt i alla spel på den plattformen. Märkt av tidigare att online spel laggat när jag bara haft det på i bakgrunden utan att tanka något, hittills har jag bara stängt ner det. Nu fick det... 15/03 Men alla de som snackat sig varma om epics butik har ju sagt att alla dessa funktioner är onödiga. Eller är det bara när vi diskuterar steam? 15/03 Early Access-butik. 15/03 Jag sade aldrig något annat, Tencent är dock delägare. Därför kan man knappast låtsas som om de inte finns med i bilden Sedan bryr jag mig inte nämnvärt om vilka ägarna är så länge tjänsterna är bra. 15/03 Förmodligen för att man vill ha lite juridiskt spelrum. Det verkar vara regel snarare än undantag att nya plattformar har ett väldigt vidlyftigt användaravtal innan det snörs åt med tiden. Men det är förståeligt att de samlar information om sina använda... 15/03 Kör du bara EA spel eller? Epic Ubisoft Activision-Blizzard Riot Games Supercell Take-Two Interactive Software PUBG Square Enix 15/03 "Western developers need a Chinese partner to publish their games in China" "As of March 2018, Tencent is the largest video game company in the world." Rätt säker på att ni redan sitter och lirar något spel där tencent har en andel i :) 15/03 Så länge Kina äger en del av Epic så litar jag inte ett dugg på dem. 15/03