Precis som tidigare utlovat har vi nu fått ett släppdatum för A Plague Tale: Requiem, och därtill en riktigt matig gameplay-genomgång (längst ner i artikeln) från denna efterlängtade uppföljare. Datumet att klottra ner i almanackan är 18 oktober, då det släpps till pc, Xbox Series X/S och Playstation 5.

Precis som föregångaren får vi följa syskonen Amicia och Hugo, som måste passa sig för galna pestråttor såväl som soldater. Duon är inga slagskämpar, men är något bättre utrustade att tackla farorna som väntar än i det första spelet, bland annat med hjälp av ett armborst. I trailern ovan får vi även se Hugo använda sin förmåga att dra nytta av pestråttorna, till exempel genom att se fiender genom väggar.

En del av banorna ska även vara lite öppnare den här gången, med möjlighet att välja olika vägar och strategier, och precis som tidigare verkar smygande vara viktigt om man inte vill bli överväldigad.

18 oktober är det som sagt dags till pc, Xbox Series X/S och Playstation 5, och det är även inkluderat i Game Pass från start.