Vid första anblick kan man lätt missta staden i Clockwork Revolution för Bioshocks Columbia, men icke. Stället heter istället Avalon och är en viktoriansk steampunk-stad där eliten i hemlighet har ändrat vissa historiska händelser för att gagna sig själva med makt och rikedom, medan arbetarklassen får harva vidare i fabriker och slummer.

Bakom de ljusskygga aktiviteterna står härskaren Lady Ironwood, som åstadkommit förändringarna med hjälp av en mackapär som möjliggör tidsresor. Tack vare en "chronometer" kan dock spelaren också resa i tiden, vilket innebär att man får ta ett tidsskutt, fatta olika beslut och sedan hoppa tillbaka till nutid för att se vilka effekter det fått.

Utvecklingen är det Inxile som står för (Wasteland 2, Wasteland 3, Torment: Tides of Numenera), och i en Xbox-artikel utvecklar de lite mer om vad vi fick se i gårdagens utannonseringstrailer. Det rör sig om ett actionrollspel med förstapersonsvy där vi kommer att kunna använda oss av tidsmanipulation i striderna. De utlovar även djupa, sammankopplade rollspelssystem såväl som möjligheten att bygga sin egen karaktär från grunden.

Clockwork Revolution släpps "i sinom tid" till pc och Xbox Series X/S.