Det var med stor förväntan #Activision lanserade #Call of Duty: Modern Warfare 2 för några dagar sedan. Spelet har varit väldigt omdiskuterat i medierna de senaste veckorna, bland annat för att en av banorna handlar om att döda civila.

Detta verkar dock inte ha varit något som spelare där ute tagit illa vid då #Activision nu meddelar att under det första dygnet såldes 4,7 miljoner exemplar av spelet, och det bara i Nordamerika och Storbritanien. Detta skulle då ha resulterat i inkomster på 310 miljoner dollar (eller 2,1 miljard svenska kronor) vilket slår det mesta i nöjesbranschen när det gäller storleken på intäkter under premiärdygnet.

Chefen på Activision, Mike Griffith, är förstås nöjd och säger:

Call of Duty-fanschisen har blivit ett kulturellt fenomen som visar vilken styrka spel har som underhållningsmedium. Det här rekordet är ett bevis på den lockande, cinematiska och unikt engagerande upplevelse som Call of Duty-serien levererar. Modern Warfare 2 har tagit den interaktiva upplevelsen till oanade höjder och sätter en ny standard för underhållning.

Nya säljrekord (såg länken på http://www.neowin.net ) http://investor.activision.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=425018 Så på fem dagar har de dragit in drygt en halv miljard dollar. Inte illa. 19/11 Jaha, alla spel såld första dagen kan då inte räknas alls, dom som köpte dom hade ju ingen aning om hur det var.... 16/11 I det här fallet så är det något att vara stolt över. 16/11 fungerar väldigt bra 16/11 detta spel är väldigt väldigt bra,..det är bara att titta på försäljningen,,siffror ljuger inte... 16/11 Det kan du väl knappast beskylla konsolspelarna för, Call of Duty 1 var ju precis likadant :) Sedan visst, jag tycker också att det är trist att pc:n inte är kung längre, men man kan inte direkt beskylla konsolSPELARNA för det, det är väl snarare bara... 15/11 Jag undrar om dom redovisar försäljning av individuella spel eller om dom räknar alla ex som stora kedjor har beställt och inte såld till konsument än. Så som skivindustrin gjorde för... 15/11 Hehe jo det är skit kul.. fast tyvärr så kan man inte jämföra det med att gå rambo med ett assault rifle.. fast då jag har fått högsta lvln så blir det mera sköld lir. :) 15/11 Grenade of Grenade: Grenade Warfare 2. 15/11 Call of Duty är och har alltid varit en form av interaktiv cinematisk upplevelse. Förväntar man sig nånting annat är man dum. Det är ingen soldatsimulator. Det har aldrig varit tal om att försöka uppnå realism, så jag vet inte riktigt hur du kan tycka... 14/11
Skicka en rättelse