I en nypublicerad intervju säger #Activision-anställde Tom Tippl att #Call of Duty: Modern Warfare 2-utgivaren har planer på att ta extra betalt för vissa "onlinefunktioner" i framtida Call of Duty-spel.

Det är absolut något vi kan se potentialen i, speciellt då vi kikar på olika affärsmodeller för att tjäna pengar på online-spelandet. Det sker mycket bra kunskapsöverföringar mellan Blizzard-folket och våra online-killar. Ni bör förvänta er att vi testar och förr eller senare släpper en kompletterande online-monetäriseringsmodell för några av våra största serier, som Call of Duty. Våra fans säger till oss att det finns mängder av tjänster och innovation de skulle vilja få som de inte fått ännu. Från det vi sett hittills, angående extra innehåll såväl som alla de tjänster Blizzard erbjuder, så ser vi att det finns en efterfrågan från spelarna att betala för detta.

Om Activision får som de vill så lär alltså nästa Call of Duty släppas med ett kompletterande online-läge som lär kosta pengar, utöver själva kostnaden för spelet. Hur detta kommer se ut, och i vilken form de tänkt sig, kan vi dock bara spekulera i för tillfället.

Skulle du vara beredd att betala extra för diverse "onlinefunktioner" till ditt Call of Duty: Modern Warfare 3?

Det är bara att gå över till Dice :) BAttlefield 3 ;) 01/06 PcGamer, hade man haft ett rep system här hade du fått många plus i kanten för den posten. Väl skrivet och formulerat. Edit: så här i efterhand så är det inte utan att man undrar om Robert Bowling kanske läckte nyheterna om dedikerade servrar för att... 18/11 Om vi går tillbaks i tiden en del så fanns inte ens möjligheten att spela via nätet på konsol. Det är alltså tack vare just pc spelarna det idag går. Sedan när det gäller MMORPG så är det en helt annan sak och hade det inte varit för att de ansvariga... 18/11 jäkla puckon...Man betalar redan ganska mkt för själva spelen som btw säljer som smör i solen. Och sen menar dom att man ska betala för onlinefunktioner =/. Okej att dom tar betalt för lite extra banor eller så men va fan... 18/11 Finns ju en del spel i den stilen, som Warrock som faktiskt är riktigt kul. Spelar man mycket låser man upp nya vapen, eller så betalar man istället (dock ingen månadsavgift). 18/11 Mja, det är nog mest att det är jobbigt att säga "Gimpad PC som frusit fast i forntiden." hela tiden. Lättare att säga "konsoll". Att sedan en delmängd av elektronikprodukterna (de vi kallar PC) överges av vissa spelföretag kan vi bara konstatera. 17/11 . 17/11 Lite jobbigt, då jag inte ens kommer att ha möjlighet betala förmodligen. Får hoppas att det bara gäller extratjänster... 17/11 (http://uk.pc.ign.com/articles/104/1044979p1.html) Jasåja, självklart säger era spelare detta. Skulle gärna vilja veta varifrån och hur IW/Activision får sin information... 17/11 Enligt mig så tycker jag att det är dags att stänga ner Activision... Dom börjar gå lite väl långt nu. 17/11
Skicka en rättelse