Med nya kiselplattor på ingång begraver Amd en epok av pixelskyfflare.

För snart fyra år sedan köpte processortillverkaren #Amd upp grafikkortsmeckaren #Ati men då fanns det inga (officiella) planer på att skrota varumärket som prytt omtyckta pixelskyfflare sedan Rage-serien släpptes 1996. Under hösten kommer det dock att begravas i samband med att deras nya kombinerade GPU- och CPU-linje Fusion lanseras.

Någon ironiskt kan tyckas då denna hårdvarulösning presenterades just när uppköpet blev klart. Vill du dra igång en hetsig diskussion om vilka kiselplattor som är bäst får du alltså rätta ditt ordval till "Nvidia äger, AMD suger" eller vice versa.

Skyll på Chrome... Du ville bara slå TheDesertFox (som tar hem en pallplats med sin trippelpost) :D 02/09 Det som alltid imponerat på mig när det gäller ATI och Radeon är att deras budget-kort klarar att prestera, sitter med ett 4850 upptrimmat till 4870, det är vad jag vet samma kärna på dom, bara att 4850'n är strypt. Men det är bara vad jag hört/läst.... 01/09 Hellre ATI än Nvidia, har haft båda dock aldrig några ras eller problem. För det mesta står datorn på 24/7, typ underhåll 1 gång om året aldrig några problem. Damm är sällan en orsak till att en bruk går sönder, ja överhettning vid igenkorkade fläktar... 01/09 ONE FÖRETAG TO RULE THEM ALLA! 01/09 R.I.P. ATI. Kommer att sakna dig trogna tjänare. AMD lär ju dock inte ändra något. @feisty & jimbow1234 Finns ju flera orsaker med att korten kan ha gått sönder. OC, dålig kylning i lådan, "kortslutning" från nätagget osv. speciellt att det kan ha varit... 01/09 Har kört med mitt 4870x2 + Accelero Xtreme Cooler i snart 3 år utan några som helst problem. Klarar fortf alla nya spel på i princip max grafik. Har dock inte stöd för dx11 men det har jag då inte saknat än så länge. 01/09 ^that. Argument om kvalitetskillnad är dessutom alltid baserade på anekdotiska bevis ("x av mina grafikkort av märket y har pajat") och säger mer om postarens tur än produkternas relativa kvalitet. 01/09 Alltid haft AMD processorer men vem vet, kanske blir en Intel om några år. Men troligtvis inte. På grafikkorten brukar jag variera eller köra varannat, eller helt enkelt det som är mest kraft för pengarna. 31/08 Finns ingen anledning att behålla varumärket ATi. Det gynnar inte AMD ö.h.t. och bland konsumenter är det ändå Radeon som är mest välkänt. AMD Radeon Graphics, ja, det låter riktigt bra. Snygga loggor blir det också: http://images.anandtech.com/doci/387... 31/08 Och jag fick ett 3870 i ersättning efter att mitt 7900GTX krånglat från dag ett i två år. Det är två år sedan nu och det presterar fortfarande över min förväntan, trots att det snart är tre generationer bak, då spelar jag ändå allt i 1080p 31/08
Skicka en rättelse