#Epics president Mike Capps talade på Casual Connect-konferensen igår om att Epic överväger tecknade serier som ett billigt sätt att prova idéer och bygga upp IP (intellektuell egendom) på. Det rapporterar Develop. Capps jämförde också "hardcore"-spelindustrin med dess casual-dito; medan den förra är inlåst i en kapplöpning om snyggare grafik skapar den senare "mindre, smartare" titlar som tar kortare tid att producera - och som det fortfarande tjänas pengar på.

Såväl hyllandet av casual-spel som snacket om uppbyggande av IP kan förklara Epics köp av #Chair Entertainment för ett par månader sedan. Chair utvecklade det kritikerrosade Xbox Live Arcade-spelet #Undertow och fick kultförfattaren Orson Scott Card (Ender's Game) att skriva en inte speciellt kritikerrosad bok för att dra igång företagets eget Empire-universum. Nu är ett Empire-baserat spel och en långfilm på gång.

Näe, det betyder "imaginary property". 29/07 Jag trodde att IP stod för internal property, intern egendom... Jaja, man lär så länge man lever. :) Anyway... Verkar ointressant enligt mig. 28/07 Fast nu var det själva industrin som var hardcore, inte spelarna. :) Eller helt enkelt: de som sysslar med att göra dyra, stora titlar. 27/07 CS? -.- 27/07 Det beror ju helt på vad det är för fakta man är ute efter. Ska man kolla hur många watt en usb-port klarar leverera är wikipedia en utmärkt källa men ska du försöka lista ut vilka som verkligen har rätten att kalla Israel sitt eget land ska du nog leta... 27/07 Ge mig ett Unreal 3 spel istället för all annan skit! 27/07 Med all respekt så tror jag dina lärare har fel :) Visst, finns alltid några som roar sig med att hitta på fel, men finns många fler som rättar till dem. 27/07 1 miljard människor kan sitta och rätta felen dom hittar? Enligt min mening kan 1 miljard människor sitta och hitta på roliga fel i en av världens största uppslagverk. Och enligt mina lärare (på gymnasiet) så är inte Wikipedia tillåten källa, just p.g.a... 27/07 Nämn en bättre källa? En riktig uppslagsverk har ungefär 3 faktafel per artikel, wikipedia har ungefär 4 (statistik jag läst nånstans nån gång men glömt källan). Fördelen med Wikipedia är att det sitter runt en miljard människor som surfar dit ibland... 27/07 ja allvarligt människor sluta med att länka från wikipedia det är inte en bra källa alls 27/07
Skicka en rättelse