I ett investerarsamtal erkänner #Nintendo-chefen Satoru Iwata att 3DS-försäljningen hittills varit "under förväntan". Han anser inte att företaget lyckats motsvara spelarnas förväntningar, och därmed inte kunnat upprätthålla intresset för konsolen efter lanseringen.

– Fastän Nintendo 3DS hade en stark lansering så har inte resultaten därefter motsvarat våra förväntningar. Med detta menar jag att trots att förhandsbokningarna för maskinen var många och de första intrycken av konsolen var väldigt positiva, så står dessa tidiga indikatorer i konflikt med var systemet befinner sig i dag. Så jag kan inte påstå att det inte finns några problem för närvarande, säger Satoru Iwata.

Nintendo-chefen skyller problemen på förseningar.

– Den nuvarande situationen är resultatet av att förseningarna av 3DS-mjukvara och lanseringarna av online-tjänster som Nintendo eShop, 3D-video-tjänster och så vidare försenades samtidigt, så vi kunde inte möta folks höga förväntningar som de hade innan konsollanseringen och vi tappade fart efter släppet.

Med kommande storspel som #The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D och Nintendos eShop hoppas Satoru Iwata få liv i försäljningen. 3DS släpptes i mars och sålde 303 000 enheter under de två första dagarna i Europa.