Spelhösten är här och frågan är den vanliga – vilka ska du välja? FZ:s stora guide över höstens hetaste spel hjälper dig.

Sommaren innebär som bekant inte något högtryck på spelfronten. Förutom ett par undantag har vi mest fått ägna oss åt mindre kreationer – kaxiga uppstickare och nya tillskott i avsnittsbaserade spel. Och det är ju inte något fel i det.

<hr />

Men det är ändå något alldeles speciellt i känslan av att det väntar ett nytt storspel bakom varje hörn, mest hela tiden, enda tills plånboken förtvivlat ber om nåd. Alldeles strax befinner vi oss just där. I takt med att löven faller från träden hittar de efterlängtade, tunga titlarna upp i butikshyllorna och de lovande indieframgångarna ut i de digitala butikerna. Vi har hittat hela 30 stycken som vi är extra nyfikna på och tycker att du borde spana in närmare. Här är spelhösten 2015.


September


Metal Gear Solid V (PC/PS3/PS4/X360/XONE)

September hinner knappt ens börja innan #Konami laddar de stora kanonerna och avfyrar Hideo Kojimas mest ambitiösa spel hittills. Vi blev överlag mycket nöjda när vi provspelade #Metal Gear Solid V: The Phantom Pain under årets Gamescom-mässa, och når de upp till de höga ambitionerna kan vi inleda spelhösten med ett hejdundrans påkostat och episkt actionäventyr med extra allt.

Allt om Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Mad Max (PC/PS4/XONE)

#Avalanche Studios tar sitt lika beprövade som uppskattade open world-koncept från #Just Cause-spelen och trycker in i ett postapokalyptiskt Australien. Och lägger till en jäkla massa bilar. Med rätt balans mellan filmförlagornas brutala atmosfär och underhållande spelmekanik – både till fots och bakom ratten – kan #Mad Max mycket väl bli en actionladdat titel att plocka fram betalkortet för.

Allt om Mad Max

Super Mario Maker (WII U)

De kreativa spelen fortsätter att klamra sig fast i samtiden och #Nintendos senaste tillskott stavas #Super Mario Maker. De som sedan barnsben önskat att de kunnat bygga alldeles egna banor i #Super Mario Bros. får nu drömmarna uppfyllda, tillsammans med ytterligare tre klassiska spel med rörmokarbröderna. Det går även att utforska alla de andra spelarnas plattformsbanor, vilket borde resultera i väldigt mycket material (av varierad kvalitet) att ta sig igenom. Mamma mia!

Allt om Super Mario Maker

Forza Motorsport 6 (XBOX ONE)

“Bra men inte mer” kan man sammanfatta vårt intryck av Xbox One-liret #Forza Motorsport 5, som också var en av konsolens lanseringstitlar. Nu när utvecklarna #Turn 10 förhoppningsvis blivit varma i kläderna med den nya hårdvaran så räknar vi med mer än så – och att det blir oförskämt snyggt.

Allt om Forza Motorsport 6

Soma (PC/MAC/PS4, Linux)

Efter obehagliga skräckisen #Amnesia: The Dark Descent beger sig svenska #Frictional Games ner i havets djup för ytterligare ett gastkramande skräckäventyr. Risken finns dock att #Soma använder alltför välbekanta grepp för att få oss att yla förfärat, och att mycket av skrämseleffekten därför går förlorad. Vågar de tänka utanför ramarna och överraskar oss kan det dock bli precis så skrämmande som vi vill ha det.

Allt om Soma

Föregående Nästa
Skicka en rättelse