Först och främst - #Call of Duty: Black Ops är nu officiellt Steam-exklusivt till Windows. Det vill säga att om du köper Black Ops någon annanstans får du en Steam-nyckel. Detta har CDON tagit fasta på och deras digitala nyckelutdelning drar igång ungefär 20:30 på den här sajten. Ännu mer intressant torde deras tävling vara - förboka Black Ops till något format och du kan som en av 24 lyckliga ges möjlighet att besöka en hemlig militärbas någonstans i Europa. Därutöver kommer du ges möjlighet att öva tillsammans med föredetta Spec Ops-soldater. Mumma!

Priset till Steam-utgåvan ligger på 449 kronor, vilket även är en ansenlig bit under Steams egna pris som ligger på 59,99 euro. Matematiken talar sitt egna språk, tänker jag. Lycka till ni som deltar! Även Webhallen säljer det för 449 kronor, och även femtiolappen billigare när det kommer till konsolditon.

I och med att liret nu är Steamworks-bundet tillkommer godsaker som bland annat Steam-achievements och Steam Cloud. Huruvida det nu blir bättre skydd mot fuskare är en viktig diskussionsfråga.

Uppdatering: Tävlingsformuläret går att fylla i utan att ha förbokat, men du måste ha förbokat för att kunna vinna. Detta meddelade precis en representant på CDON.