Efter att djurrättsorganisationen PETA häromveckan fördömde #Battlefield 3 eftersom man dödar en råtta i spelet så vänder de nu siktet mot – Super Mario!? Ja, enligt PETA så uppmuntrar Marios Tanooki-dräkt folk att bära päls.

En Mario Kills Tanooki-kampanj har lanserats och nej, det är inget skämt. Tror vi. Så här skriver PETA om Super Marios power up-dräkt:

– När han är på ett uppdrag för att rädda prinsessan så är Mario känd för att använda alla sätt tillgängliga för att besegra sin fiende – till och med att använda skinnet hos en mårdhund för att få specialkrafter. Tanooki må bara vara en "dräkt" i Marios spel, men i verkligheten är tanuki mårdhundar som skinnas levande för deras päls skull. Genom att bära Tanooki så sänder Mario ut budskapet att det är OK att bära päls, skriver PETA.

Djurrättsorganisationen har till och med gjort ett eget flash-spel som du spelar här.

Det går ut på att du är en mårdhund vars päls stulits av Mario, och det är ditt uppdrag att jaga ifatt honom, spöa honom och ta tillbaks pälsen. Det är kanske inget nytt #Super Mario World, men undertecknad klarade åtminstone spelet för att kunna bjuda er på rubrikbilden. Vad gör man inte för konsten?

Det återstår att se hur Nintendo kommer att reagera på PETA:s minst sagt bisarra utspel.