De få spel som finns på marknaden för synskadade är gamla och utdaterade. En spelutvecklare vill ändra på det och jobbar därför på Rock Vibe - ett slags Rock Band som kan spelas av synskadade.

Gamla sidscrollande äventyrsspel – det får synskadade gamers nöja sig med. Men nu vill spelutvecklaren Rupinder Dhillon lägga till fler alternativ till de som inte kan spela spel som är baserade på visuella element.

Rock Vibe, som hennes spel heter, fungerar på samma sätt som traditionella musikspel - men istället för att trycka efter färgade knappar på skärmen har spelaren på sig en handske som ger vibrationer. När spelaren känner en vibration i ett finger ska denne trycka på fingrets knapp i handsken.

Videon nedan demonstrerar hur spelet fungerar och ger samtidigt en inblick i hur det kan vara att gilla spel och inte kunna se.

Ruphinder Dhillons projekt stöds av Digital Arts & New Media MFA på University of California Santa Cruz, men det saknas ändå pengar för att färdigställa spelet. Därför går det att donera till utvecklingen.

Bilden ovan är från #Rock Band – ett spel som kräver synförmåga.

Skicka en rättelse