Samma organisation som beskyller dödsskjutningar på spel har släppt ett vapenspel som säljs till fyraåringar.

NRA: Practise Range är ett nytt spel till Ios-plattformarna, med National Rifle Association bakom sig. Inte nog med att spelet är gratis, det är också tillgängligt för barn från fyra år och uppåt. Det är alltså fritt fram för barnen att skjuta med pistoler, automatvapen och prickskyttegevär på rörliga mål, berättar Kotaku.

I spelet kan barnen också köpa nya vapen, som exempelvis en AK47 för ett vrakpris på omkring sju kronor. Och spelet igenom matas kidsen med "kul" trivia och får veta att "NRA tränar mer än 750 000 vapenägare om året" och att föreningen sanktionerar "mer än 11 000 skyttetävlingar varje år".

Det är en månad sedan den mycket tragiska dödsskjutningen på en amerikansk skola i Connecticut, en händelse NRA beskyllt spelen för, särskilt titlar som #Bulletstorm och #Mortal Kombat. NRA-chefen, Wayne LaPierre, har sagt så här om spelbranschen:

– En korrupt skuggindustri som säljer och sår våld bland människor.

Utvecklaren bakom spelet har via Twitter hälsat:

– NRA-appen är gjord för att uppmärksamma vapensäkerhet, inte för barn från fyra år och uppåt.

Frågan är då: Varför väljer man att sälja spelet till fyraåringar?

Jag erkänner mig besegrad. 19/01 Äntligen någon som ser lite längre än "Stupid USA"! I kör nu allihopa: "Kapitalismen styr!" Tack! 18/01 Sådana där vapen man får äga hemma i Sverige också menar du? https://www.youtube.com/watch?v=X-e1-UemY_I 16/01 Jag hörde nyss på radion: "En ny lag har antagits i staden New York sedan massakern i skolan [...] psykiskt sjuka får inte längre köpa vapen." Vad? Är det sant? Är det inte förrän nu som psykiskt sjuka inte får köpa vapen? Då är det konstigt att det int... 16/01 Berätta för mig, vad militära vapen är byggda för: såna man kan t.o.m. äga hemma i USA. Prickskytte och jakt? I don't think so. Varför skulle man som privatperson, ha behov utav att äga en halv-automatisk karbin, med 100-skott magasin kapacitet? För att... 16/01 Jag håller med dig, vapenlagarna är fel i USA. Chansen att de ändrar dessa är nog små så då är det kanske vettigt att lära dessa degenererade skjutgalningar lite vett när det gäller vapen. NRA´s motto är inte att alla får döda vem man vill utan snarare... 15/01 ... Ja, nu när du säger det så inser ju jag att det inte fins några problem med vapen alls. Faktum är att hela den Amerikanska vapenlobbyn fan-i-mig borde få Nobels fredspris för deras behjärtansvärda och osjälviska arbete för en bättre värld. PS. Jag... 15/01 https://www.youtube.com/embed/xRHU3suf-MA 15/01 Den jämförelsen är jättedålig. Det går inte på ett enkelt sätt att jämföra vissa brott mellan länder på det sättet och våldtäkt är ett sådant brott. Så länge du inte har statistik på anmälningsbenägenhet (som är lägre i länder där det är mer stigmatiser... 15/01 http://fc00.deviantart.net/fs71/f/2012/306/9/1/__murica_by_gameover89-d5jsub4.png http://www.lpstuff.com/shop/images/uploads/bs-ifthefirstamend.jpg 15/01
Skicka en rättelse