När inte ens #World of Warcraft kan hålla antalet månadsbetalande spelare uppe är det förståeligt att allt fler massiva onlinerollspel väljer free2play-modellen. För en tid sedan slopade #Star Wars: The Old Republic prenumerationsavgiften och den 12 juni går #Rift samma väg.

#Trion har till skillnad från Bioware valt att inte ha några som helst begränsningar vad det gäller zoner och nivåer. De hoppas istället att inkomsten ska komma via spelets affärer där riddjur, kläder och tillfälliga uppgraderingar ska locka till köp. Trion påpekar dock i pressmeddelandet att den bästa utrustningen bara kan fås genom idogt spelande.

För att komplettera informationen i dagens pressmeddelande har vi även fått tag i en Norden-exklusiv intervju med utvecklarna, närmare bestämt Bill Fisher.

Varför har ni valt free2play-modellen?

Det är verkligen nästa steg för Rift – vi fortsätter att lägga till nya funktioner, nytt innehåll och nya sätt att spela. Vi har tagit feedbacken från vårt community på allvar genom åren, och agerat utefter den, för att vara säkra på att vi erbjuder den bästa upplevelsen vi möjligtvis kan. Bytet till free2play är resultatet av åratal av feedback – det är faktiskt en av de mest efterfrågade sakerna som spelarna har bett om.

Marknaden har också förändrats genom åren, jag minns när den här sortens spel tog betalt per timme. Vi ser på free2play-modellen som ett grymt sätt att erbjuda våra spelare något av värde och ge dem en fantastisk upplevelse – gillar du inte spelet så betala inte för det.

Förutom att locka till sig fler spelare, vilka andra fördelar har free2play?

"den här sortens spel tog betalt per timme"

Vi känner att modellen låter oss vara mycket mer inbjudande och vi kan riva ner barriärer. Det ger oss också möjligheten att erbjuda nya saker som inte varit tillgängliga tidigare. Som exempel blir alla våra nuvarande prenumeranter överflyttade till Patron-status som ger fördelar som går långt förbi de som finns idag. Vi kommer också att erbjuda en rad funktioner som spelare har efterfrågat, såsom möjligheten att byta kön, ras och faktion, vapenkosmetiska förändringar och mer.

Att kunna riva ner barriärer mellan nya spelare, nuvarande spelare och tidigare spelare är också väldigt exalterande. Har du spelat tidigare kan du återvända och testa det senaste innehållet och om du är ny behöver du inte ens ge oss dina kreditkortsuppgifter om du inte vill – hela spelet är tillgängligt direkt.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse