Förra veckan avslöjades #Assassin's Creed: Unity, ett nytt äventyr som senare i år tar oss till franska revolutionen och blir det första spelet i serien som dedikeras till pc samt nextgen-konsolernas kraft. Men enligt flertalet olika källor har #Ubisoft fler järn i elden än så och planerar även en titel till Playstation 3 och Xbox 360 under hösten (oklart om pc- och Wii U-spelare får vara med och leka).

Ska vi tro Gameblog (och Kotaku) är detta Assassin's Creed: Comet. Det sägs äga rum under och kring 1758 och låter oss träda in i rollen som Shay, en sjöman tillika tempelriddare som utforskar Atlanten i sitt skepp. Med andra ord ser det ut som om det sjöblöta temat som föddes i #Assassin's Creed III och drogs till sin spets i #Black Flag kommer leva vidare. New York ska vara en prominent plats och ikoniska karaktärer som Haytham Kenway och Adewalé sägs dyka upp.

Stämmer detta blir det första gången två prominenta delar i serien når oss samma år. Det kommer glädja många fans – men även ge kritikerna vatten på sin kvarn.