För några veckor sedan var undertecknad hos #Electronic Arts stora kontor i San Fransisco för att få ett första möte med #The Sims 4, som ska släppas i höst. Medan vi har försetts med en digital munkavel vad det gäller intervjuer och det uppfräshcade Create a Sim-läget fick vi också bekanta oss med husbyggarläget - avdelningen där många spenderar mest tid.

Två splitternya bilder från byggläget

Maxis målsättning har varit att göra det ännu enklare att göra detaljrika kreationer. Rum är nu enklare att rita upp (slut på väggpillandet) och kan framförallt flyttas runt hursomhelst när de är klara om du får ångest över planlösningen. Du kan också välja mellan tre höjder på väggarna samt göra rundade burspråk. Min spontana tanke var att använda det som möbleringsverktyg för att slippa bära runt soffor och andra tunga saker för att sedan ångra sig.

Ett mer djupgående intryck av spelet i stort kommer att publiceras den 10 juni då vi också kan avslöja släppdatumet. Om det är något särskilt du undrar över är du välkommen att plita en kommentar så ska jag se vad det fullmatade anteckningsblocket kan svara på.