Red Dead, GTA och Borderlands hört ill företagets permanenta serier, säger vd:n.

Fyra år efter att #Rockstars westernmästerverk #Red Dead Redemption hade premiär har vi varken sett en pc-version eller hört något officiellt om en uppföljare. Men med stor sannolikhet väntar en fortsättning (#Red Dead 3?) på de två Red Dead-spelen (japp, (#Red Dead Revolver var först ut).

När #Take-Two-chefen Strauss Zelnick nyligen talade på en branschkonferens förklarade han att företagets strategi dels är att satsa på kvalitet, dels att vissa serier närmast är permanenta, skriver Gamespot. Till de senare räknas Red Dead, men även Grand Theft Auto och Borderlands.

– Jag är ganska säker på vilka serier jag kan lova är permanenta, sa Zelnick. GTA är uppenbart ett permanent varumärke så länge vi levererar den här fantastiska kvalitén. Det verkar ganska uppenbart att Red Dead är ett permanent varumärke (åter med samma förbehåll), eller Borderlands, till exempel, och NBA och andra.

Zelnick berättar att Take-Twos strategi sedan 2007 varit att satsa på kvalitet, att lansera ett högkvalitatitvt varumärke per år snarare än att ösa ut spel med förhoppningen att den breda massan köper tillräckligt många exemplar. Och man tänker fortsätta på den vägen så länge varumärkena behåller sin lyster.

Red Dead Revolver släpptes till PS2 och original-Xboxen 2004. Red Dead Redemption följde sex år senare, då till Xbox 360 och PS3.

Så, Red Dead 3 till Xbox One och PS4 om två år...?

Spoilervarning! Dock gav ju "slutet" en möjlighet att fortsätta som sonen och hämnas sin faders död. Sedan blev det ju Zombier för hela slanten. 01/06 Får lov att hålla med. Och jag ser att många vill dra tillbaks på detta och ha ett spel i mer traditionellt västern-stuk. Men personligen tyckte jag det var just denna kontrast, det moderna och mer strikta mot det gamla vilda som gjorde spelet så fantas... 31/05 Måste för bövelen komma till the master race, går inte att bönderna har det i egen besittning! 31/05 Ja, det kan låta lite väl tjatigt ibland från oss pc elitister. Men vi vill också spela de få riktigt bra konsolspelen. 31/05 Grymt bra spel som tyvär inte släppts till PC! Skulle bli galet bra på pc med bättre fps och texturer. 30/05 Lätt att göra ett nytt Red dead, det behöver inte handla om samma personer, bara miljön (vilda västern), tycker jag. Storyn i RDR tog väl mer eller mindre slut med det kanske bästa slutet i något spel någonsin (slår många bra filmer också för den delen)... 30/05 RDR 2 till Xbone och PS4. Ja tack! 30/05 Jag köper gladeligen en nextgen konsol för red dead 2, och enbart red dead 2. Take my money. 30/05 Oh ett nytt RDR till Ps4 fan va najs det skulle vara:P 30/05 Det perfektion med vilken Red Dead Redemption är gjord blir mycket svår att överträffa. Jag ser inte heller hur det skulle passa in rent storymässtigt. RDR handlar ju om slutet på vilda västern, slutet på fronten och det vilda. En prequel möjligtvis? 30/05
Skicka en rättelse