Att läsa recensioner av Steam-användare är ett tveeggat svärd. Å ena sidan får vi snabbt mycket information om spel vi är intresserade av, å andra sidan vet vi väldigt lite om de många anonyma skribenterna. Vissa av dem kan rent av fått gåvor i form av pengar eller gratis spel för att publicera ett positivt omdöme.

Om så är fallet måste de numera berätta det "klart och tydligt" i samband med det publicerade omdömet. Gamasutra har hittat uppdaterade användarvillkor där de nya reglerna är inkluderade, och utöver recensioner så gäller det även kurator-systemet och streaming.

Ett steg i rätt riktning, men sen kan man förstås fråga sig hur effektivt #Valve kan upprättahålla regelverket. Vi misstänker att de användare som tar emot betalning för att skriva positiva recensioner inte har moralkompassen som krävs för att hitta ut ur labyrinten av gåvor och själva erkänna detta.

Kom ihåg "Dead Space", den upptog 50 procent av min dagliga tankeverksamet när den skulle lanseras. btw: Får man upp FZ på en stor tv så fylls den bara av Battlefield. Kan inte minnas något större, va väl Battlefield 3 .. 18/03 Vilket jag skrev ovan :) 18/03 Exakt. Jag gör detsamma. Sen brukar även toppröstade recensionerna vara helt okay, men skumläser ändå totalen för att få en bild av totalintrycken. 18/03 Det finns definitivt många dåliga user reviews där ute, men det betyder inte automatiskt att alla user reviews är dåliga. Tycker att många proffesionella reviews är missledande också, säkert många som hoppar på hypen eller på många sätt uppmuntras att... 18/03 Brukar oftast se seriösa reviews i toppen. Visst man ser oftast dom som inte direkt hjälper dig eller andra. Har försökt skriva men..Eh jag tror att det inte behövdes för det mesta. (Och på att vara tydlig..) Men att bli belönad av utvecklare..Får jag... 18/03 ända jag läser är folk som är egen kritiska dvs folk som är kritiska till det dom tillfreds att spela själva och är objektiva, inte många recenscenter som är detta. krävs att ha jävligt mycket bakom panbenet, låter simpelt men det är det inte :) Har iaf... 18/03 Avskyr verkligen alla 10/10 blablabla would die again, eller i r8 8/8 m8 "recensionerna" finns fan 1000 tals såna. helt otroligt hur en del bara kastar ur sig 10/10 till alla spel och hälften är såklart early access med. Lurar så sjukt många att köpa... 18/03 Från Polygon: "Steam users are now required to disclose if they receive payment to endorse products through the Steam Curators List or the Steam Broadcasting service, according to an update to the Steam subscriber agreement released by Valve today." Sål... 18/03 Hade kanske varit en lösning att "märka" spel som mottagits som en gåva från utvecklare, sen får man dra sina egna slutsatser. :) 18/03 Om de får en gratis kopia som "belöning" så bör den rimligtvis också behöva registreras på Steam. Användare -> Nytt spel med kupong/kod -> Positiva omdöme -> Rinse and repeat -> Something is fishy Edit (Ändringen): C. Promotions and Endorsements If you... 18/03
Skicka en rättelse