Det fanns planer på att släppa #The Legend of Zelda: Wii U framåt slutet av 2015. Men så sköts det upp, bland annat för att teamet säger sig ha "upptäckt nya möjligheter kring spelmekaniken som är knuten till den öppna världen". Många valde att inte lyssna på det örat och tolkade det hela som att nästa Zelda-äventyr kommer släppas samtidigt till Wii U och det kommande systemet NX. Nu har det framkommit nya uppgifter som kan peka åt det hållet.

I en finansiell rapport listar #Nintendo datum och perioder för släpp för sina kommande titlar. På listan hittar vi The Legend of Zelda som helt sonika står som TBD. Att de inte ens satt lanseringsperioden till 2016 har vevat igång rykteskarusellen igen.

2006 släppte Nintendo #The Legend of Zelda: Twilight Princess ungefär samtidigt till Wii och Gamecube.

Aw, synd. Köpte ett Wii U förra veckan och hoppades på att få spela nya Zelda så småning om. Nåja. 01/08 Ganska så uppenbart att Zelda kommer bli en lanseringstitel till NX. 30/07 Ne nu får fan ungarna lära sig spela på riktiga maskiner istället.. Tänker inte köpa en ny nintendo konsoll varje gång det ska släppas ett mario eller zelda. 30/07 Tur man sålde sitt Wii U. 30/07 Känns väntat, det som visades upp såg väldigt ofärdigt ut. Såg mest ut som en prototyp med väldigt dålig grafik och en stor helt tom värld med copypastade träd. Hela världen såg ut att vara en placeholder. 30/07 Porta kan man men det betyder att Nintendo måste hålla sig efter begränsningarna som Wii U har. Ett openworldspel kan vara väldigt krävande och det skulle kunna medföra att Nintendo måste begränsa saker man inte skala ner på grafiskt som NPCer, fysik... 30/07 Sista gången jag köper en Nintendo innan de större titlar har släppts. Känner mig lite lurad om jag ska vara ärlig :/ Tur att man har smash brothers och mariocart iaf. 30/07 Kan bara hålla med, det va ju därför man köpte WiiU för man förväntade sig ett nytt Zelda som man brukar få till varje Nintendo-konsol. Nu verkar det ju som spelet kommer till NX istället eller både WiiU/Nx 30/07 det ända vi fått är väl typ windwaker =_= 30/07 Det är väl inget som hindrar Nintendo att porta det efter release eller? En Nintendo konsol utan ett enda Zelda spel innan det är dags för nästa känns bedrövligt. 30/07
Skicka en rättelse