PS4:ans onlinetjänst otillgänglig under flera timmar.

I går kväll gick Playstation Network ner och #Sonys konsolnätverkstjänst låg nere i ett antal timmar. Problemen gällde både i Europa och USA, men tjänsten är igång igen sedan tidigt i morse.

När PSN-tjänsten ligger nere drar den med sig många av PS4:ans funktioner, t.ex. Youtube och andra filmtjänster och även (vissa) spel blir otillgängliga, även sådana som körs från skiva.

Sony har inte sagt något om orsaken till problemen. På Playstation Sveriges Facebook-sida sa man i natt att man kände till problemen och undersökte orsaken. En uppmärksamhetstörstande grupp "hackare", som vi inte behöver vara till lags genom att nämna dess namn, tar på sig ansvaret för avbrottet.

PSN, och likaså #Valves Steam-tjänst och #Microsofts Xbox Live, har drabbats av diverse avbrott på sistone. PSN låg stundtals nere under julhelgen, och våren 2011 låg nätverket nere i 23 dagar och viss privat information från tiotals miljoner PSN-konton kom i orätta händer. Men än så länge finns inget som tyder på att kontoinformation ska ha läckt under nattens problem.

Skicka en rättelse