Piratkopiering är ett utbrett fenomen som drabbar många utvecklare. Dessa väljer att handskas med problemet på olika sätt, och de åtgärder vi minns tydligast är de med humoristiska inslag. Det är till exempel svårt att inte älska greppet från spelet #Game Dev Tycoon som går ut på att driva en egen spelstudio. Om du kör en piratkopia kommer din studio i spelet så småningom gå i konkurs – på grund av piratkopiering.

#Remedy Entertainment kör en betydligt snällare variant i sitt nysläppta #Quantum Break: har du piratkopierat spelet kommer huvudpersonen Jack Joyce prydas med en ögonlapp (se bild ovan). Vilket för övrigt är precis samma manöver Remedy använde i #Alan Wake.

Problemet i sammanhanget är att Quantum Break endast går att tanka lagligt via Windows Store, som enligt många inte fungerar något vidare. Om tekniken strular och du är utloggad ur butiken när du startar spelet kan du få piratlappen fastän du betalat.

FZ testar pc-versionen av Quantum Break när du läser det här. Ett omdöme om spelet – och om Windows Store-exklusiviteten – läser du i morgon, torsdag.

Via RPS.