Piratkopiering är ett utbrett fenomen som drabbar många utvecklare. Dessa väljer att handskas med problemet på olika sätt, och de åtgärder vi minns tydligast är de med humoristiska inslag. Det är till exempel svårt att inte älska greppet från spelet #Game Dev Tycoon som går ut på att driva en egen spelstudio. Om du kör en piratkopia kommer din studio i spelet så småningom gå i konkurs – på grund av piratkopiering.

#Remedy Entertainment kör en betydligt snällare variant i sitt nysläppta #Quantum Break: har du piratkopierat spelet kommer huvudpersonen Jack Joyce prydas med en ögonlapp (se bild ovan). Vilket för övrigt är precis samma manöver Remedy använde i #Alan Wake.

Problemet i sammanhanget är att Quantum Break endast går att tanka lagligt via Windows Store, som enligt många inte fungerar något vidare. Om tekniken strular och du är utloggad ur butiken när du startar spelet kan du få piratlappen fastän du betalat.

FZ testar pc-versionen av Quantum Break när du läser det här. Ett omdöme om spelet – och om Windows Store-exklusiviteten – läser du i morgon, torsdag.

Via RPS.

Jaså gratis ja den är inte värd mer. Uppdatera patcha den. Ge äkta 4k upplösning. Då kommer jag spela. Men absolut ockerpriser 10/04 Quantum finns gratis just nu men troligen bara tills nästa uppdatering av Windows. Ska de jäkla piraterna förstöra Windows Store nu också? Visserligen är spel på Store ett stort misslyckande men kan man köpa konsolspel och spela på PC så är man nästan... 09/04 Läste precis den. OUCH! 07/04 Jag får inget grepp om vad som gäller. Det sas förut att pc-versionen samt Alan Wake med två dlc följer med om man förhandsbokade Xbox One-versionen. Jag fick en pc-kod på releasedagen, och när jag nu kollade mitt Xbox Live-konto så låg spelet där. Men... 07/04 Jo, man kan köpa den digitala Xbox One-versionen via Xbox Live för 649 kronor och få PC versionen på köpet. Har man ingen box har man ju inte nytta för den ena versionen eller vice versa. Oavsett måste man punga ut drygt 650 spänn för att få spelet på... 07/04 Va det inte något med att man både fick Xbox och PC versionen i en bundle? 07/04 Med Rise of the Tomb Raider kunde man byta region till ukraina och få spelen under hundralappen. Borde väl funka här oxå? Har ingen aning om hurvida dom som köpte spelet i Ukraina "kom undan" med det dock.. Sen undrar jag om det verkligen är crackat red... 07/04 Det kommer ett omdöme om Win 10-versionen senare i dag! 07/04 Känns spelet som en portad version till Win10? 07/04 Fortfarande 650 för en dålig portad version man blir ju rent förbannad. Det som lovades fanns inte. Surt sa räven Tyckte även spelet är rätt trist the division är hundra ggr bättre rent kontroll och action 07/04
Skicka en rättelse