Nintendo har just tillkännagett att företagets nästa konsol, Nintendos NX, släpps i mars nästa år. Konsolen släpps globalt den månaden: inga månaders väntetider för olika marknader, alltså.

Beskedet ges i en finansiell rapport och lämnar inga utrymme för tvivel om releasedatumet:

For our dedicated video game platform business, Nintendo is currently developing a gaming platform codenamed “NX” with a brand-new concept. NX will be launched in March 2017 globally."

Det handlar alltså om en spelplattform (handhållen eller stationär är oklart) med någon form av "helt nytt koncept". Vad koncedptet innebär är oklart i nuläget – och det kan dröja innan vi får veta.

Enligt Takashi Mochizuki, Wall Street Journals Tokyokorrespondent, kommer Nintendo inte visa NX-konsolen på E3-mässan i juni. Nintendos vd beskriver NX som en konsol som "inte bara ska ersätta 3DS och Wii U", skriver Takashi Mochizuki.

Däremot ska nästa stora #Zelda demonstreras på E3, skriver han. Spelet har däremot skjutits fram från den tidigare planerade releasen i slutet av 2016, och nytt riktmärke är 2017 för både Wii U och Nintendo NX. Läs mer om det försenade Zelda här.

Till sist: NX är bara ett arbetsnamn på konsolen. Om du fick välja – viket namn skulle du ge Nintendos nästa spelmaskin? Och vad tror du det blir för typ av spelmaskin – bärbar, stationär, något helt annat...?

Jag har börjat fundera på om "NX" inte kommer att vara en konsol, jag tror att det kommer vara som ett nytt "STEAM" där man kommer att kunna köra NIntendo titlar på PC. Nintendos titlar kommer även att släppas till PS4/XBONE. Detta är ju något som Ninte... 02/05 Namnförslag: Nintendo Why? 30/04 heh! släpper inte Nintendo den urusla WiiU-kontrollen så kommer jag aldrig köpa NX. Wii-kontrollen är suverän, gå tbx till den o piffa upo den rejält Ninto, så köper jag en NX iaf :) 29/04 Hoppas dom behåller liknande gamepad för WiiU helt oslagbart att bara byta till att spela på gamepaden när man vill 27/04 Nya Zelda är försenat till WIiU och släppts samtidigt till NX och WiiU nästa år. Jäkla Nintendo de gjorde samma sak med Twilight Princess till Game Cube/Wii 27/04 Jag är helnöjd med min Wii U, tycker hårdvaran duger bra. Tycker spelen till Wii U är mycke bättre genomarbetade generellt. GTA och tyngre spel kör jag på PC. Spelkänslan i Mario Kart 8 är helt oöverträffad vs andra konsoler på liknande spel. Fast mer... 27/04 Mycket konstig ställning att inte visa upp den på E3 när vi vet ingenting varken om hårdvaran, namnet eller handkontrollen till konsolen? 27/04 Antar att du inte äger en Wiiu eller 3DS om du tror att Nintendo kommer ha vettiga prislappar på deras retro-spel. Deras tidigare beteende talar väldigt mycket emot detta. 27/04 "NX won't simply replace 3DS and WiiU" Ok, vad är syftet då med NX eftersom de i princip slutat göra software till Wiiu? 27/04 hahaha! Underbar fråga! Gav mig ett skratt på jobbet :-) 27/04
Skicka en rättelse