E3-resan fortsätter och efter nedslag med förväntningar på konferenserna från EA och Bethesda är det dags att kika närmare på #Microsoft. Stämmer ryktena om nya konsoler, blir det så att #Rockstar dyker upp på scenen och väntar någon stor överraskning? Måndag den 13 juni klockan 18.30 får vi svaren. Här är våra förväntningar och förhoppningar på konferensen.

 • Ett nytt #Forza Motorsport ska avtäckas officiellt under presentationen, och det lutar väl mest åt att det är #Forza Horizon 3 och inte #Forza Motorsport 7 som det handlar om (enligt vartannat år-principen). Det lilla vi hittills vet är att Lamborghini Centenario blir spelets “cover car”. Ett annat frågetecken att räta ut är formatexklusiviteten – kommer spelet endast till Xbox One eller får Windows 10 vara med på ett hörn?

 • #Gears of War 4 släpps i höst och de med Xbox Gold-medlemskap har kunnat testa tidig kod från multiplayer. Däremot har vi fortfarande inte fått se särskilt mycket från själva kampanjen – något vi räknar med att Microsoft åtgärdar på måndag.

 • #Crackdown 3 utannonserades på E3 2014. Sedan dess har informationen från utvecklingen varit på sin höjd sporadisk. Demonstrationer av imponerande förstörelse har fått oss att nicka gillande, men vi suktar efter mer än så. Dags att ge oss rikligt med detaljer från Xbox One-sandlådan – gärna med ett bekräftat släppdatum!

 • Rockstar har avslöjat att de ska ha en stor närvaro under årets E3-mässa, men utan egen presentation. Att de dyker upp hos #Sony och Microsoft känns därför rimligt, fast vad tänker de egentligen visa upp? Rykten om något nytt kring #Red Dead Redemption har cirkulerat en längre tid. Det vore inte heller helt omöjligt med något avslöjande kring #Grand Theft Auto V, antingen till det omåttligt populära online-läget eller singleplayer-material. Sen kan vi inte riktigt sluta längta efter ett nytt #Bully..

 • En enda lite ynklig nyhet har vi skrivit om #Rares #Sea of Thieves – och det var den om utannonseringen under förra årets E3-presentation. Då fick vi veta att det handlar om något slags pirat-mmo där man härjar runt med sina vänner och spöar andra sjörövargäng. Vilket låter lovande. Mer information och gameplay, tack.

 • Hololens är Microsofts svar på Oculus Rift och HTC Vive. Fast ändå inte. Istället för att slå sig in på den traditionella vr-marknaden så är Hololens ett par augumented reality-brillor som kostar skjortan och i dagsläget är helt inriktade mot företag. Därför känns det inte helt angeläget för Microsoft att snacka om tekniken på E3, förutsatt att de inte har något nytt att komma med angående en konsumentversion.

 • Robotfetischisten Keiji Inafune har Mega Man på sitt samvete. Och så Mega Man en gång till i #Mighty No. 9. #Recore verkar avvika från Inafunes trygga formula. Robotarna är (förstås) kvar, men i huvudrollen hittar vi en av de sista överlevande människorna som ger sig ut på äventyr i en mystisk värld. Den första trailern, som debuterade för ett år sedan, gav mersmak.

 • #Cuphead borde vara något för alla som uppskattar plattformare med många bossar i “run and gun”-format. Den estetiska stilen som påminner om tecknad film från 30-talet ger onekligen äventyret en egen identitet. Släpps det i år som planerat eller blir det fler förseningar?

 • Tänker Microsoft visa upp nya versioner av Xbox One? Starka rykten nickar förtjust och pekar på en modell som heter Scorpio som är fyra gånger så kraftfull som den nuvarande enheten och har stöd för Oculus Rift. Det ska också finnas en slim-version under utveckling. Ligger det någon sanning bakom uppgifterna lär vi garanterat höra mer på måndag. Fram tills dess kan du läsa mer om ryktet i vår artikel.

 • Det verkar inte finnas några konkreta DLC-planer för #Quantum Break. Istället utforskar #Remedy Entertainment möjligheter att hitta på något med #Alan Wake. Med tanke på att det inte var särskilt länge sedan Quantum Break lanserades så är det dock ganska osannolikt att Remedy är redo att visa upp något redan på måndag, och frågan är om de ens dyker upp över huvud taget.

 • #Activision kör inte några egna E3-presentationer utan nöjer sig med att gästa andra aktörers konferenser. Årets #Call of Duty: Infinite Warfare ska förstås visas upp, och eftersom spelserien traditionellt haft ett starkt fanfäste på Microsofts konsoler så är detta förmodligen konferensen då spelet får som mest uppmärksamhet.

 • Trovärdigheten bakom de ihärdiga ryktena om ett nytt #Battletoads kan diskuteras. Vad som däremot är mer tydligt är att det finns ett utbrett stöd för de slagsmålssugna paddorna. Ett avslöjande från Rare hade säkert fallit i god jord hos många retroglada fans.