När vi testade #Quantum Break på PC var resultatet en sorglig historia. Undermålig prestanda, avsaknad av många grundläggande PC-funktioner och en upplevelse som kantades av problem från installation till spelande. Spelet såldes då enbart via Windows Store på plattformen, men har nyligen släppts på den betydligt populärare plattformen Steam.

Tyvärr visar det sig att den nya plattformen inte blir spelets räddning. Den ryska sajten GameGPU har fått tillgång till en tidig version av spelet på Steam och deras tester visar på ett orimligt krävande spel som saknar funktioner från Windows Store-versionen.

Spelet är till exempel begränsat till DirectX 11, medan Windows Store-versionen gick att köra i DirectX 12, och det har inte stöd för fler än ett grafikkort från varken Nvidia eller AMD.

Resultaten (nedan) visar att det krävs ett Geforce GTX 1070 eller Geforce GTX 1080 för att köra spelet med en stabil bilduppdatering på 60 FPS i uppskalat 1080p. Om man stänger av uppskalningen blir det ännu mer krävande och inte ens toppmodellen klarar då av att hålla en stadig bilduppdatering.