När man inte snackat om de två originalen måste man ju diskutera den omdebatterade trean.

"Oblivion with guns!" var en av de snällare sakerna folk sa inför släppet av #Fallout 3, som inte bara gjorde actionrollspel av den anrika serien. Det hade också en ny utvecklare i form av #Bethesda Softworks. Spelet diskuterades flitigt efter släppet, till och med så här åtta år senare. Och eftersom vi inte nämnt varken Fallout 1 eller 2 i denna serie tillbakablickar var trean ett måste att få med.

Med oss denna gång har vi Joakim Bennet och Emil Åkered, två personer som lagt hundratals timmar på att utforska den radioaktiva ödemarken.

Skicka en rättelse
Lite svårt att jämnföra slutet av 90-talet med slutet av 2016 när de kommer till datorspel eller spel överlag. Internet var långt ifrån någon självklarhet och att spela datorspel var inte heller speciellt stort (antar konsol var mer poppis). Fanns typ... 15/12 Men är du go eller? Är ju precis samma spelgenre. Lite förändringar i bethesdas version som tex kameravinkel, dom tog bort turordning. O andra saker men spelen i sig är ju fortfarande rph både två. Sen att fallout 1/2 är spel gjorde från grunden gentemo... 15/12 jag tycker de absolut kan jämföras. 1o2an är fortfarande bättre på alla punkter inklusive grafik tycker jag. sen tycker jag att Obsidian gjorde ett bättre jobb än Bethsoft med Fallout. 14/12 Nej, för de är inte samma typ av spel och bör inte jämföras alls. 14/12 Inte som man gör idag, du kanske gjorde det men Fallout 1 och 2 var inte i närheten så kända som de är numera. 14/12 Av 3, NV och 4 tycker jag helt klart NV är bäst. Det har otroligt bra dialoger och valmöjligheter, bra känsla. Om 4:an hade haft detsamma hade det ju varit något i hästväg. Min kanske största spelupplevelse någonsin var i F:NV. Det var det första "moder... 14/12 Fallout serien och speciellt 1o2 ligger väldigt nära hjärtat. Kommer aldrig glömma första gången jag såg fallout 1 på Sajber som SVT sände. Jag som 12åring var helt såld! Tog iofs tid att övertala mina föräldrar med tanken på åldersgränsen men till slut... 14/12 Frågan är om fallout hade gått att göra som i dom första spelet med motorn dom valt ;) Hoppet från topdown till fps eller thirdperson tyckte jag var ett bra steg iaf. 14/12 Äntligen nån med smak. Går inte äns attjämföra bethesdas arbete med dom gamla spelen. Är ju bokstavligen en reskin. Ettan o tvåan är överlägsna i alla kategorier 14/12 visst pratades det friskt om de. därför Bethesda släppte ett nytt Fallout. o Fallout 1o2 är fortfarande bättre än de nya. 14/12