Ibland händer det att spel får ljummet mottagande av spelpressen men ändå lyckas kränga miljontals exemplar till hängivna spelare. Omvänt inträffar det också att allmänt hyllade titlar inte säljer alls som väntat. Det har visat sig att PS4-exklusiva #Horizon: Zero Dawn lyckats charma både kritiker och konsumenter.

#Sony berättar att spelet sålt 2,6 miljoner exemplar under de två första veckorna på marknaden. Det räcker för att göra det till den bästa lanseringen för att nytt varumärke publicerat av Sony till Playstation 4 – och det största släppet någonsin för utvecklarna #Guerrilla, som även knåpat ihop #Killzone-serien.

Guerrilla meddelar att Horizon: Zero Dawn bara är början för berättelsen om Aloy och att de redan arbetar på att expandera storyn. Det är dock oklart om det handlar om en expansion till spelet eller en uppföljare.

Via Polygon.

Läste också om det men har heller inte kollat. 24/03 Tror att det förbättrats med patchen nu men har inte kollat. 24/03 Det där med tappa synk i tal-animationer har jag lagt märke till men aldrig funderat på varför det händer - nu vet jag. 22/03 Jag har inte kännt att det är någon jätteskillnad, i fotoläget så ser jag tydligare skillnad framförallt vid de fall när jag tar bilder samtidigt som jag "overridar" en robot och den blå "domen" är runt mig. Det är ett finmaskigt nät och man ser skillna... 22/03 DigitalFoundry har gjort ett fps test ab båda modes och fann att det knappt är skillnad i prestanda mellan dem två. 20/03 Du kan i menyerna på Horizon bestämma om du prioriterar upplösning eller performance, och HDR. Jag prioriterar performance förutom vid de tillfällen då jag är i photo mode. Jag har inte märkt mycket dips i upplösningsläget och spelet är fantastiskt snyg... 18/03 Vet faktiskt inte, har inte undersökt saken så mycket. Men vad jag har förstått / hört skulle Horizon på 4k vara riktigt snyggt. Men då ska man ha en tv / skärm som klarar av det också, själv har man ingendera :) men var en stund när jag hade lagt ut... 17/03 Okej skönt att höra att det verkar vara stabil 30fps :) Jag har fattat det som man kan köra ps4pro i nån form av highframrate läge med mindre ögongodis eller 4k läge med lägre framerate har jag feL? 17/03 och commander keen och doom är samma utvecklare ...det var det jag syftade på i mitt exempel. bara för att man inte gillar ett spel i en genre från en specifik utvecklare betyder inte automatiskt att man inte kommer tycka om ett spel i en helt annan gen... 17/03 Om det är som du säger är det ju positivt! Är dock väldigt framerate kräsen och har tex inte kunnat spela klart Uncharted4 helt och hållet pga av den låga fpsen... Kan liksom inte njuta av ett spel där jag känner mig helt handikappad i styrning och kame... 17/03
Skicka en rättelse