Bara 300 000 exemplar skiljer Nintendokonsolerna åt.

Nintendo vill ännu inte kalla Switch en succé, men 10 miljoner sålda enheter talar sitt tydliga språk. Ännu tydligare blir det kanske när vi kollar på färska siffror från Japan och Famitsu.

Sedan i releasen i december 2012, alltså under fem år, har Wii U sålt i 3,32 miljoner i Japan. På nio månader har Switch sålt strax under tre miljoner (2 988 399 enheter, om vi ska vara petiga). Nu är visserligen den kommersiellt misslyckade Wii U ingen bra måttstock men tydligt är ändå att Nintendo hamnat i medvind igen. Playstation 4 som släpptes i Japan för snart fyra år sedan är uppe i 5,7 miljoner. Blir det tronskifte mellan Switch och PS4 under 2018?

Wii U har globalt sett sålt i 13,5 miljoner, och det kan (bör?) Switch kunna klå under kommande år.

Mm och Zelda har jag redan till Wii U så det är väl bara typ "Splatoon 2" och jag har inte kört 1an då jag inte är så sugen på just det spelet :/ Men man får väl se vad 2018 har att erbjuda! Metroid ryktas väl? :) 27/12 @SypherZ: Då är det nog patchat o fixat den recensionsvideon jag sett var en ganska tidig version. 27/12 @Pretorian24: Jajamän! Sen håller de i 20 timmar ungefär, pro kontrollen i 40 timmar. Riktigt gött! 26/12 Ursäkta dum fråga men laddas joycons när dom är inkopplade till Seitchen när den står i dockan? 26/12 Switchen är väldigt bra när alla tv apparater är upptagna av andra konsoler redan. Skaffar man en switch per tv och har en familj som spelar mycket så är det väldigt behändigt! Är sugen på flera spel just nu men är lite i en switch svacka. Tycker person... 26/12 @jOnÄTÄn: Jag har spelat igenom nästan hela spelet och inte upptäckt några problem i spelet, har faktiskt haft riktigt roligt =) 26/12 @SypherZ: Det har/har haft stora prestandaproblem på switch. Men det kanske är lagat nu? 26/12 Precis samma här har en Wii U, är man inget stort Zelda fan så är det bara Mario Odyssey som känns relevant just nu. Synd att inte Switch var bakåtkompatibel med Wii U så hade man kunnat köra MK8 utan att behöva köpa det en gång till utan nya banor! Nin... 26/12 Gah man är ju sugen på Mario Odyssey men har man en Wii U är det ju typ enda spelet som man får extra om man köper en Switch? :S 25/12 Jag kommer köpa en Switch väldigt motvilligt men endast för Mario Odyssey i nuläget! Jag blir bara arg och negativ när jag tänker på alla brister vs priset så det är bäst jag bara är tyst! :D 25/12
Skicka en rättelse