Häromdagen stod det klart att alla Microsoft-utgivna spel som släpps på prenumerationstjänsten Xbox Game Pass blir tillgängliga där direkt på releasedagen. I praktiken innebär det att du kommer kunna köra Sea of Thieves, State of Decay och Crackdown 3 direkt när de släpps för 79 kronor i månaden.

Och nu kommer fler glädjande besked: alla Game Pass-spel med Xbox Play Anywhere-stöd kommer kunna köras på pc. Alltså: du kan lira Sea of Thieves för 79 kronor den 20 mars. Eller till och med grais (tjänsten är gratis de första två veckorna).

Beskedet kommer från Microsofts Aaron Greenberg som svar på en direkt fråga via Twitter.

Game Pass kan beskrivas som ett spelens svar på Netflix, eller en Xbox-variant av EA-tjänsterna EA Access och Origin Access. Omkring 100 spel till Xbox One och Xbox 360 blir tillgängliga att ladda hem och spela så länge du prenumererar, däribland samtliga framtida spel från Microsoft Studios. Tänk Forza, Halo och Gears of War.

Tidigare i dag började en sluten omgång Sea of Thieves-betatestning. Vi hann testa en kortis (och streama), och det gav så mycket mersmak att du kan räkna med fler streams innan betan är över på måndag.