Alla Microsofts egna Xbox One-spel kommer bli tillgängliga på både pc och Xbox för 79 kr/mån.

Häromdagen stod det klart att alla Microsoft-utgivna spel som släpps på prenumerationstjänsten Xbox Game Pass blir tillgängliga där direkt på releasedagen. I praktiken innebär det att du kommer kunna köra Sea of Thieves, State of Decay och Crackdown 3 direkt när de släpps för 79 kronor i månaden.

Och nu kommer fler glädjande besked: alla Game Pass-spel med Xbox Play Anywhere-stöd kommer kunna köras på pc. Alltså: du kan lira Sea of Thieves för 79 kronor den 20 mars. Eller till och med grais (tjänsten är gratis de första två veckorna).

Beskedet kommer från Microsofts Aaron Greenberg som svar på en direkt fråga via Twitter.

Game Pass kan beskrivas som ett spelens svar på Netflix, eller en Xbox-variant av EA-tjänsterna EA Access och Origin Access. Omkring 100 spel till Xbox One och Xbox 360 blir tillgängliga att ladda hem och spela så länge du prenumererar, däribland samtliga framtida spel från Microsoft Studios. Tänk Forza, Halo och Gears of War.

Tidigare i dag började en sluten omgång Sea of Thieves-betatestning. Vi hann testa en kortis (och streama), och det gav så mycket mersmak att du kan räkna med fler streams innan betan är över på måndag.

Ahh okidoki. Ska testa så får vi se. Tack för svar. 27/04 Det fungerar att dela på samma sätt som Xbox Live Gold. En Xbox som den som har alla prenumerationer/spel sätter som "hemma konsol", där kan andra konton också nyttja Gold, Game pass och spel under sitt eget login. Den som äger tjänsterna kan sen logga... 26/04 Har 2 grabbar som vill sitta över nätverket hemma o spela mot/med varandra. Kan man ha 2 "klienter" eller underkonton så man inte behöver pröjsa för 2 konton? 26/04 Då är jag med! 26/01 Ah det var FZ-artikelns formulering som var kryptisk. Man kan ju bara lira de spel som är Play Anywhere-spel på PC. 25/01 Jag menar det jag skrev. Kikade man på Game Pass länken står det "fler än 100 fantastiska spel" vilket måste betyda fler än 100st X360 och XOne spel. Nyheten nämnde att man skulle kunna lira alla dessa på PC också och då var jag nyfiken på hur. Då skriv... 25/01 Haha nä det behöver man inte om man inte vill äga det eller inte ha en Game Pass-prenumeration. Refunds finns på Xbox ja. Betan är för övrigt just en beta, de testar saker. Det är inte en releaseversion. 25/01 Ja om du läser hela mitt inlägg så ser du att det är precis det jag skriver. Jisses... 25/01 Det stämmer dock inte. Dom enda spelen som kommer fungera på PC via "Game Pass"-tjänsten är de spel som har "Play Anywhere". De andra kommer INTE fungera på PC då de ej är portade. Vilket även står i artikeln. Eller syftar du på att båda kriterierna är... 25/01 @pelson: Många har kommit in på betan men det finns ju problem, kanske därför man kör en beta. :-) Måste bara säga att jag älskar att du skrev "gratis för 79kr/mån." Ironiskt? skämt o sido, nu ska jag skaffa game pass! 25/01
Skicka en rättelse