Mellan 2005 och 2013 släpptes sex God of Wars, men under de senaste fem åren har Santa Monica Studio enträget arbetat med ett enda spel i serien: God of War till Playstation 4.

FZ delade ut högsta möjliga betyg och fick medhåll av världen; God of War har med 95 av 100 årets hittills högsta snittbetyg. Regissören bakom spelet är Cory Barlog, som var en viktig del av ursprungstrilogin men som lämnade Santa Monica Studio i början av arbetet med tredje delen.

Well, han är nog nöjd över att han återvände. Han spelade in sin egen reaktion när han för första gången skulle se spelets snitt. Han blev alldeles tagen av betygen – som först låg på 93 men som under videons gång hoppade uppåt – och visste därför inte om han skulle publicera videon eller ej. I videons beskrivning berättar han hur beslutet till sist fattades.

Jag funderade länge och väl på om jag skulle ladda upp det här eller inte, men sedan tänkte jag på vad min son, Helo, går igenom. Han vill inte vara framme när han är ledsen och väljer att springa in i ett annat rum och skriker på oss om vi försöker komma efter honom. Det har varit viktigt för oss att visa att det är okej att vara ledsen, det är okej att gråta. Det finns inget att dölja. Jag tänkte föregå med gott exempel och visa att pappa vågar gråta inför världen, eller åtminstone de 50 personer som ser detta. 🙂 Detta är till dig, Helo. Pappa älskar dig.

Vackert så. De "50 personerna" är dock på god väg att bli en miljon.