I alla fall inte inledningsvis.

Det är ingen hemlighet att Battlegrounds sötebrödsdagar tycks vara förbi. Steamsiffrorna pekar neråt och när Call of Duty: Black Ops 4:s battle royale-läge betatestades knuffades PUBG ner under miljonstrecket på Steam. Det är långt ifrån toppnoteringen på 3,2 miljoner.

När nu releasen för Black Ops 4 skedde, och med den battle royale-läget Blackout, visar det sig dock att PUBG inte påverkades. Githyp rapporterar att de fyra procent PUBG tappade faktiskt är mindre än de två föregående veckosluten, och då kan man tolka det som att Black Ops 4 inte stjäl spelare från PUBG, utan att tappet snarare är i linje med den nedåtgående PUBG-kurvan.

Som sagt, det beror väldigt mycket på kartstorleken. Min förhandsgissning är att Firestorm kommer ha minst kartor av de nu populära BR spelen. Blackout har för övrigt 88-100 spelare beroende på om man kör Solo, Duo eller Squad. 19/10 40 av 64 dör inte i början för att spelare kommer att vara mer utspridda över kartan om det finns många ställen att landa på. 40 av 100 dör i till exempel PUBG för att det är för många spelare för att de ska kunna undvika varandra i början. Jag har nu... 19/10 På 64-spelare så dör 40st utan vapen i starten och så har man en Battle Royale-match med bara 24st kvar. Om kartan är lika stor som i PUBG så kommer fler överleva startstriderna, men 64-spelare borde innebära markant mindre kartor. Så det slutar nog med... 18/10 PUBG har tappat drygt 66% av sin spelarbas sedan sin fulla release för drygt 10 månader sedan, att beskriva det som drygt två år gammalt är väldigt missvisande. Tror Fortnite och Black Ops 4 kommer leda PUBG till samma situation som H1Z: Kotk där det... 17/10 Precis som Blackops kommer minskat i spelare när det börjar vara 2 år gammalt som PUBG är snart. :P PUBG lär "aldrig "dö ut som ni verkar tro. Är fortfarande en vidrigt stor spelarbas. Nog kommer det finnas nog med folk för att få lira ett PUBG game om... 17/10 Det är lite skillnad på hur man förstör saker i Battlefield och hur man förstör saker i Fortnite. 64 spelare jämfört med 100 är inte en så stor skillnad då ungefär 40 spelare av 100 kutar runt med nävarna och dör direkt när de landat i t.e.x PUBG. BF5... 17/10 Att jämföra Fortnite med Pubg är som att jämföra TF2 med CS:GO. Det må vara spel inom samma genre men de spelas på olika sätt och tilltalar olika grupper av spelare. Liknande med spel som Starcraft och Civilization, människor föredrar olika versioner... 17/10 Misstänker att en väldigt stor del av de som har slutat med PUBG under året spelar Blackout idag. Tror även att det kommer fortsätta i samma takt. Fortnite har ju redan förstörbara byggnader/objekt/miljöer om det är det du menar med "massförstörelse".... 17/10 Jag har över 1250 timmar i PUBG och Blackout + Firestorm kommer att ta många spelare när dessa spel sprids bland spelarnas kretsar. Jag spelade Blackout betan och det var en frisk fläkt att spela ett BR av en högre kvalitet, jag hoppas att BF5:Firestorm... 16/10 Ge det tid, PUBG sjunker stadigt och Blackout kommer ta över. De är snarlika produkter där den ena faktiskt fungerar, givetvis kommer spelarna lämna det sjunkande skeppet. 16/10
Skicka en rättelse