Vilket spel har varit bäst? Rösta i nyheten!

Det är ingen slump att Pokémon Sword och Shield avtäcks till Switch just denna dag. På dagen för 23 år sedan, släpptes Pokémon Red och Blue Green till Game Boy i Japan. Det var en annan tid och det kunde dröja plågsamt länge innan japanska titlar hittade hit (om de ens gjorde det). I fallet Pokémon skedde Sverigepremiären mer än tre år senare, i oktober 1999.

Poképrofilen Junichi Masuda, som varit med Pokémon sedan start i allt från musik till regi och monsterdesign, tog tillfället i akt att visa upp debuttitlarna på Twitter. Ett stycke spelhistoria:

Red och Blue har sedan följts av mängder med uppföljare, spinoffs, remakes, leksaker, godis ... ja, ni fattar. Med fler än 300 miljoner sålda titlar är Super Mario den enda serien som är större. Sword och Shield inleder seriens åttonde generation och släpps i slutet av året. Det blir första gången seriens kärnspel hamnar på en stationär (även om den också är portabel) spelmaskin.

Men vilka spel har varit bäst? Låt oss utse bästa generationen i en poképoll, där vi nöjer oss med kärnserien (inga remakes) då det ändå är de som är främsta skälen till Pokémons succé.

Hehe, jag fick en flashback när du nämnde hockeykort. Det var något som jag samlade rejält på under 90 talet ungefär vid 92-96. Det var tider det. Happy times. Samlade extra på Peter "Foppa" Forsberg korten som jag hade många ut av. Sedan hade man såna... 28/02 Mina favorit spel är Gold, Silver, Crystal, HeartGold och SoulSilver. 28/02 Kommer ihåg att detta droppade som en bomb bland oss kids på lågstadiet. Hade en kort interaktion med denna världs kort under något år eller så. Alla bytte och spelade likt man gjorde med hockeykort. 28/02 Just ja, vad dum jag är. Man matar ju den omätliga Gordon Freeman som ständigt var hungrig liggandes i sin hydda. Sedan kom ju G-Man ibland på besök med sin hemmagjorda morotssoppa. Happy Fun Times. 27/02 Håller med, har inte heller fattat grejen. Du går runt likt zelda och slänger ut plastbollar med dinosaurier i som sedan ska slåss. 27/02 Nej, tror det är Half Life du tänker på. 27/02 Vad handlar dessa spel om egentligen? Är det här man ska mata sin Pokemon så att han blir större o inte dör osv...? 27/02 Det låter bättre att säga att det är första gången som den släpps till en hybrid konsol. Sen är detta bevis på att Switch är den konsolen som inte bara tar över efter Wii U utan också 3DS. Det fattas bara att en ny mindre helt bärbar Switch snart kommer... 27/02 Gold var min kompanjon vid flertalet familjieresor, dag och kväll, även om jag behövde jaga ljuset från lyktstolparna för att kunna se något. Jag föll bort från spelen efter sapohire/ruby, sen upptäckte jag det igen med Y. Så det är nog Gold och Y som... 27/02 Så här resonerar jag: startersarna i första generationen (charmander, bulbasar, squirtle) är helt klart de mest minnesvärda- Charizard är ju fortfarande den mest populära efter Pikachu. Däremot kan jag tycka att Mew och Mewto är tråkigare än Lugia och... 27/02
Skicka en rättelse